23/11/2022 23/11/2022 Τη σύμβαση ανάθεσης του έργου για την ανέγερση του μνημείου αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 23 Νομεβρίου ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος και η ομάδα στην οποία ανατέθηκε το έργο, η οποία αποτελείται από το αρχιτεκτονικό γραφείο Λαμπριανού Κουτσόλαμπρου Αρχιτέκτονες Ε.Π.Ε, τον γλύπτη Αρσέντη Λισενκόβ, την εικαστικό Κατερίνα Φουκαρά,...
23 Νοεμβρίου, 2022 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 17:49

Μνημείο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ανεγείρει η Πάφος

Διαδώστε:
Μνημείο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ανεγείρει η Πάφος

Τη σύμβαση ανάθεσης του έργου για την ανέγερση του μνημείου αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 23 Νομεβρίου ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος και η ομάδα στην οποία ανατέθηκε το έργο, η οποία αποτελείται από το αρχιτεκτονικό γραφείο Λαμπριανού Κουτσόλαμπρου Αρχιτέκτονες Ε.Π.Ε, τον γλύπτη Αρσέντη Λισενκόβ, την εικαστικό Κατερίνα Φουκαρά, και την εργοληπτική εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή. Εκ μέρους της ομάδας τη σύμβαση υπέγραψε ο αρχιτέκτονας Γιάννης Κουτσόλαμπρος.

Η ανέγερση του μνημείου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος,  θα γίνει σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης, την πλατεία Διονυσίου Σολωμού επί της οδού 25ης Μαρτίου, και θα πλαισιώνεται από την προτομή του Εθνικού μας Ποιητή.

Κατά την υπογραφή των συμβολαίων ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής του Δήμου Πάφου να δημιουργήσει ένα αφήγημα που θα εμπνέει με τα οράματα και τις αξίες του μεγάλου αγώνα τις επόμενες γενιές και που παράλληλα θα εκπέμψει προς τη σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νεολαία, τα κατάλληλα μηνύματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων