21/02/2021 21/02/2021 Στόχο το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο να βρεθεί στη λίστα της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς τα επόμενα χρόνια έχουν θέσει οι Τούρκοι. Την ίδια ώρα που μετατρέπουν ιστορικούς ναούς της Ορθοδοξίας σε τζαμιά εμφανίζονται θιασώτες της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της οποίας όμως αλλοιώνουν το νόημα. Όπως αναφέρει το Anadolu, ο δήμαρχος...
21 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 17:52

Μνημείο της UNESCO θέλουν την Σουμελά οι Τούρκοι

Διαδώστε:
Μνημείο της UNESCO θέλουν την Σουμελά οι Τούρκοι

Στόχο το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο να βρεθεί στη λίστα της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς τα επόμενα χρόνια έχουν θέσει οι Τούρκοι.

Την ίδια ώρα που μετατρέπουν ιστορικούς ναούς της Ορθοδοξίας σε τζαμιά εμφανίζονται θιασώτες της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της οποίας όμως αλλοιώνουν το νόημα.

Όπως αναφέρει το Anadolu, ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Τραπεζούντας, Μουράτ Ζορλούογλου, εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι η διαδικασία εγγραφής της Μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα στεφθεί με επιτυχία.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στη γειτονική χώρα, τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 βρέθηκαν στην Παναγία Σουμελά σχεδόν 140.000 επισκέπτες. Αυτό δείχνει πως η Τουρκία εκμεταλλεύεται τουριστικά τα Ορθόδοξα μνημεία και στηρίζει μέρος της οικονομίας της σε αυτά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων