08/06/2022 08/06/2022 Σαν σήμερα ο εγκέλαδος χτύπησε την βορειοδυτική Πελοπόννησο, αφήνοντας πίσω του 2 νεκρούς, 220 τραυματίες και τουλάχιστον 2.000 άστεγους! Ήταν 8 Ιουνίου του 2008 όταν η Πελοποννησιακή γη ταρακουνήθηκε με 6,5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ. Επίκεντρο η Ανδραβίδα.  Εκείνη την ημέρα, χτυπήθηκε και ο Άγιος Δημήτριος Χαΐκαλίου. Οι μνήμες ξύπνησαν από το πρωί στο Χαϊκάλι....
08 Ιουνίου, 2022 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 12:33

Μνήμες σεισμού: «Τα δύο καμπαναριά ακροβατούσαν κομμένα για να μην πέσουν πάνω στον Ναό»

Διαδώστε:
Μνήμες σεισμού: «Τα δύο καμπαναριά ακροβατούσαν κομμένα για να μην πέσουν πάνω στον Ναό»

Σαν σήμερα ο εγκέλαδος χτύπησε την βορειοδυτική Πελοπόννησο, αφήνοντας πίσω του 2 νεκρούς, 220 τραυματίες και τουλάχιστον 2.000 άστεγους! Ήταν 8 Ιουνίου του 2008 όταν η Πελοποννησιακή γη ταρακουνήθηκε με 6,5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ. Επίκεντρο η Ανδραβίδα. 

Εκείνη την ημέρα, χτυπήθηκε και ο Άγιος Δημήτριος Χαΐκαλίου. Οι μνήμες ξύπνησαν από το πρωί στο Χαϊκάλι. Όπως γράφει ο κ. Μιχάλης Κατσαΐτης: «Η θλιβερή επέτειος του σεισμού της 8ης Ιουνίου του 2008 φέρνει στην μνήμη μας τα τραγικά γεγονότα. Ήταν τότε που ολόκληρο το χωριό μετρούσε ζημιές. Στο κέντρο του χωριού μας κτυπάει η καρδιά του Αγίου Δημητρίου. Την ώρα του σεισμού στο εικονοστάσι πάγωσε ο σφυγμός! Τα δύο καμπαναριά ακροβατούσαν κομμένα για να μην πέσουν πάνω στον Ναό. Είχαμε μεγάλες ζημιές, είχαμε και την δύναμη να τις επισκευάσουμε.

Ο Θεός να φυλάει την χώρα μας και εμάς τους αμαρτωλούς!»

Τίτλος του σύντομου κειμένου: “Των ενθυμηματων η παρηγοριά μας συντροφεύει τις μικρές αυτές ώρες”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων