18/07/2021 18/07/2021 Τελούνται σήμερα 18 Ιουλίου σε όλες τις πόλεις της Κύπρου μνημόσυνα για τους πεσόντες στην τουρκική εισβολή. Την Τρίτη 20 Ιουλίου, μέρα της μαύρης επετείου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας θα παραστεί, αρχικά, στις 8 π.μ. σε επίσημη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και ακολούθως, στις 10 π.μ. στο ετήσιο μνημόσυνο για...
18 Ιουλίου, 2021 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2021 - 13:11

Μνημόσυνα θα τελεστούν για τους πεσόντες της Τουρκικής εισβολής

Διαδώστε:
Μνημόσυνα θα τελεστούν για τους πεσόντες της Τουρκικής εισβολής

Τελούνται σήμερα 18 Ιουλίου σε όλες τις πόλεις της Κύπρου μνημόσυνα για τους πεσόντες στην τουρκική εισβολή. Την Τρίτη 20 Ιουλίου, μέρα της μαύρης επετείου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας θα παραστεί, αρχικά, στις 8 π.μ. σε επίσημη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και ακολούθως, στις 10 π.μ. στο ετήσιο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία.

Στα μνημόσυνα που τελούνται σήμερα την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με την κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη Λεμεσό ο Υπουργός Παιδείας παρίσταται στο μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολική), στη Λάρνακα η Υπουργός Ενέργειας στο Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος, στην Πάφο ο Υπουργός Υγείας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου και στο Παραλίμνι η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας στα μνημόσυνα των πεσόντων κατά το πραξικόπημα και στην εισβολή, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου. Ο Υπουργός Γεωργίας θα παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων και αγνοουμένων του 1974 της Κοινότητας Περιστερώνας Λευκωσίας, στον Ιερό Ναό Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνα στην Περιστερώνα. Ο Υπουργός Άμυνας θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκοανταρσία του 1963 και την τουρκική εισβολή του 1974, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου, στα Λατσιά.

Εξάλλου η Πρόεδρος της Βουλής θα εκφωνήσει τον επιμνημόσυνο λόγο στο μνημόσυνο των ηρώων Φίλιππου Μιχαήλ, Δημήτρη Πύρκα, Χριστόδουλου Ανδρέου και Αντώνη Γεωργίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Μάμμαρι, και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο τους.

Ο Επίτροπος Προεδρίας θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο και θα καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων και αγνοουμένων κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 και φονευθέντων 1963-1974 της Κοινότητας Ιδαλίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στο Δάλι. Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα εκφωνήσει επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων ηρώων της Λύσης, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, στο Μενεού. Στο μνημόσυνο του ήρωα Αντώνη Αντωνίου στο Πελέντρι θα παραστεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων