22/01/2024 22/01/2024 Στο ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κυψέλη, το εκκλησάκι που έχτισε ο ήρωας της  Επανάστασης του 1821, Κωνσταντίνος Κανάρης, ιερούργησε χθες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε το Μνημόσυνο για τον Ψαριανό Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνο Κανάρη και τη σύζυγο του Δέσποινα...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2024 - 11:05

Μνημόσυνο για τον Ψαριανό Ήρωα, Κωνσταντίνο Κανάρη, στους Αγίους Αποστόλους Κυψέλης

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τον Ψαριανό Ήρωα, Κωνσταντίνο Κανάρη, στους Αγίους Αποστόλους Κυψέλης

Στο ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κυψέλη, το εκκλησάκι που έχτισε ο ήρωας της  Επανάστασης του 1821, Κωνσταντίνος Κανάρης, ιερούργησε χθες, Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε το Μνημόσυνο για τον Ψαριανό Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνο Κανάρη και τη σύζυγο του Δέσποινα Κανάρη. Το μνημόυσνο τελέστηκε με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Ψαριανών.

Το εκκλησάκι είναι παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυψέλης οι τοίχοι του οποίου γεμίζου πολλές φορές με παρόμοια συνθήματα όπως τα πιο πάνω.

Ο Πυρπολητής Κωνσταντίνος Κανάρης (1794 – 1877) είχε επιλέξει μεταπολεμικά (1853) να διαμένει σε ένα απλό και ταπεινό σπίτι στην Κυψέλη. Στο εσωτερικό του κτήματος υπήρχε ένα εκκλησάκι, που αποτέλεσε μετεπαναστατικό καρπό του βαθέος θρησκευτικού συναισθήματος του μπουρλοτιέρη… Αυτό το εκκλησάκι ονομάστηκε «Άγιοι Απόστολοι».

Δείτε ΕΔΩ  αφιέρωμα της Pemptousia.TV για την ιστορία του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων