05/07/2020 05/07/2020 Αποδεκτό έγινε από τον Δήμο του Μόντρεαλ το αίτημα για την αναγραφή της Γενοκτονίας των Ποντίων σε μνημείο που είναι αφιερωμένο στα θύματα γενοκτονιών του 20ου αιώνα στην πόλη. Το 1998 σε αυτή τη πόλη με έντονη την παρουσία του Ελληνικού στοιχείου εγκαινιάστηκε ένα μνημείο στο Πάρκο Marcelin-Wilson που είναι αφιερωμένο στα θύματα των γενοκτονιών...
05 Ιουλίου, 2020 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2020 - 11:05

ΜΟΝΤΡΕΑΛ: Στο μνημείο γενοκτονιών και η Γενοκτονία των Ποντίων

Διαδώστε:
ΜΟΝΤΡΕΑΛ: Στο μνημείο γενοκτονιών και η Γενοκτονία των Ποντίων

Αποδεκτό έγινε από τον Δήμο του Μόντρεαλ το αίτημα για την αναγραφή της Γενοκτονίας των Ποντίων σε μνημείο που είναι αφιερωμένο στα θύματα γενοκτονιών του 20ου αιώνα στην πόλη.

Το 1998 σε αυτή τη πόλη με έντονη την παρουσία του Ελληνικού στοιχείου εγκαινιάστηκε ένα μνημείο στο Πάρκο Marcelin-Wilson που είναι αφιερωμένο στα θύματα των γενοκτονιών του 20ού αιώνα, το οποίο είναι έργο της Φρανσίν Λαριβί.

Στο συγκεκριμένο μνημείο όμως δεν είχαν αναγραφεί οι γενοκτονίες των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με το pontos-news.gr  στις 19 Μαΐου με επιστολή του προς τη δήμαρχο Βαλερί Πλαντ, ο δικηγόρος Δημήτριος Σμυρνιός ζητούσε να συμπεριληφθεί η Γενοκτονία των Ποντίων στο μνημείο του Μόντρεαλ, επισημαίνοντας την παράλειψη, ενώ την πρωτοβουλία στήριξε και το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο. Στόχος ήταν να υπάρχει μια σαφής αναφορά στην ιστοσελίδα του δήμου όπου είναι όλες οι πληροφορίες για το μνημείο και έχουν καταχωριστεί οι έντεκα εθνοτικές ομάδες που τιμούνται.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων