12/03/2021 12/03/2021 Απάντηση σε όσους τους κατηγορούν για τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους δίνουν οι Κάτοικοι της Μόριας, της Παναγιούδας και των όμορων κοινοτήτων της Λέσβου, που επί χρόνια σήκωναν το βάρος του καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν εκφράζουν για μια ακόμα φορά την ανησυχία του για μονιμοποίηση της «προσωρινής» δομής του...
12 Μαρτίου, 2021 - 14:24
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2021 - 13:40

Μόρια: Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα πριν κάνει μεταστάσεις

Διαδώστε:
Μόρια: Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα πριν κάνει μεταστάσεις

Απάντηση σε όσους τους κατηγορούν για τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους δίνουν οι Κάτοικοι της Μόριας, της Παναγιούδας και των όμορων κοινοτήτων της Λέσβου, που επί χρόνια σήκωναν το βάρος του καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν εκφράζουν για μια ακόμα φορά την ανησυχία του για μονιμοποίηση της «προσωρινής» δομής του Καρά Τεπέ, υπογραμμίζοντας ότι το «πρόβλημα το αντιμετωπίζεις καλύτερα εν τη γενέσει του, όχι όταν γιγαντωθεί και κάνει «μεταστάσεις».

«Το ζήτημα δεν αφορά τον ευρύτερο σχεδιασμό μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ (εξέταση ασύλου, απελάσεις, αποτροπή παράνομης μετανάστευσης, ισοκατανομή μεταξύ κρατών-μελών, και άλλα) αλλά την ορθολογική χωροθέτηση και λειτουργία των ήδη υπαρχουσών δομών της Λέσβου και τη διαχείριση των ροών που θα συνεχιστούν. Από την πολιτική Ελλάδας-ΕΕ θα εξαρτάται ο πληθυσμός της δομής και όχι από τη χωρητικότητά της» αναφέρουν.

Και προσθέτουν μεταξύ άλλων:
«Η δομή του Μαυροβουνίου που βρίσκεται στα όρια της Κοινότητας Μόριας (που είναι κατοικημένη, για όσους δεν το γνωρίζουν και ας μην ξεχνάμε, υπομένει τα πάνδεινα από το 2015 για λογαριασμό όλων) και οι υπόλοιπες εντός αστικού ιστού προφανώς βολεύουν πάρα πολλούς γιατί αν γίνει κάτι άλλο απομακρυσμένο και συγκεντρωτικό επιβαρύνει με χιλιομετρικές αποστάσεις κάθε εμπλεκόμενο και ξενοικιάζει δομές μέσα στην Μυτιλήνη και περίχωρα με αποτέλεσμα την οικονομική τους ζημία. Πόσοι από αυτούς εμπλέκονται με τον «άλφα» ή «βήτα» τρόπο στην τροφοδοσία του ΚΥΤ ή σε εμπορικά αλισβερίσια με ορισμένες ΜΚΟ; Πόσοι πολιτικοί και άλλοι παράγοντες επενδύουν στο μεταναστευτικό για την κοινωνική τους αναγνώριση, μη προτείνοντας τίποτα ρεαλιστικό; Πόσοι προσπαθούν να χαιδέψουν και να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία; Αλήθεια, ποιες ήταν οι θέσεις τους, ποιες οι δράσεις τους και ποιος ο ρόλος τους την προηγούμενη πενταετία;»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ  ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

AITHMATA THΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (16\5]2020)

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Κ. ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΟΡΙΑΣ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων