07/07/2020 07/07/2020 Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών αλλά και τα σχέδια για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της Μόριας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, ζητούν από τον Περιφερειάρχη να τους απαντήσει τι θα ισχύσει αν σταματήσουν...
07 Ιουλίου, 2020 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 17:00

Μόρια: Πόσο ακόμα θα σηκώνουμε το βάρος του μεταναστευτικού;

Διαδώστε:
Μόρια: Πόσο ακόμα θα σηκώνουμε το βάρος του μεταναστευτικού;

Την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών αλλά και τα σχέδια για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της Μόριας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, ζητούν από τον Περιφερειάρχη να τους απαντήσει τι θα ισχύσει αν σταματήσουν τα μέτρα φύλαξης για τον κορωνοιό και επανέλθουν οι ροές, αν καλούνται να σηκώνουν το βάρος όλης της Λέσβου (και όχι μόνο) για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα, και ποιο είναι το σχέδιο και τα χρονοδιαγράμματά τους και βάσει ποιας λογικής;

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Περιφερειάρχης διαμηνύει: «Καμία νέα δομή-πλήρης αποσυμφόρηση- κλείσιμο υπαρχουσών δομών».

Αν υπολογίσουμε ότι με το καλύτερο δυνατό σενάριο μπορούν να μεταφέρονται 1.500 άτομα το μήνα κατά μέσο όρο (όπως είπε σε προηγούμενες δηλώσεις του ο υπουργός…μαζί με πολλά άλλα που δεν τήρησε), τότε αυτό σημαίνει ότι ο παράνομος καταυλισμός και το ΚΥΤ της Μόριας (που έχουν περίπου 15.000 άτομα) θα αδειάσουν σε 10 μήνες υπό ιδανικές συνθήκες και σε άλλους 2 μήνες θα αδειάσουν και οι υπόλοιπες 4 μικρότερες δομές της Μυτιλήνης.

Παρακαλούμε τον κ. Περιφερειάρχη και όσους αυτοδιοικητικούς συμφωνούν στη γραμμή αυτή να μας απαντήσουν στα παρακάτω με γνώμονα το ρεαλισμό:
– Τι θα ισχύσει αν σταματήσουν τα μέτρα φύλαξης για τον κορωνοιό και επανέλθουν οι ροές;
– Πώς μπορούν να μας διασφαλίσουν ότι ροές δεν θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες και δεν θα υπάρξουν ξανά στο μέλλον;
– Προτείνουν στους κατοίκους των χωριών μας να συνεχίσουν να σηκώνουν το βάρος όλης της Λέσβου (και όχι μόνο) για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα;
– Προτείνουν τη συνέχιση της λειτουργίας των υπόλοιπων 4 δομών μέσα και έξω από τη Μυτιλήνη;
– Ποιο είναι το σχέδιο και τα χρονοδιαγράμματά τους και βάσει ποιας λογικής;

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσουν με σαφήνεια, ειλικρίνεια, σεβασμό και αξιοπρέπεια καθότι εμείς σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης που χτύπησε τη Λέσβο εδώ και πέντε χρόνια.

Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων