02/07/2020 02/07/2020 Μια απίστευτη ιδέα πέρασε από το μυαλό του Ανώτερου Μουφτή της Κεντρικής Πνευματικής Διεύθυνσης των μουσουλμάνων της Ρωσίας, Τακγκάτ Τατζουντίν, ο οποίος πρότεινε -άκουσον άκουσον- να γίνει η Αγία Σοφία κοινός οίκος προσευχής για μουσουλμάνους και χριστιανούς! «Μπορεί να ανοίξει και για μουσουλμάνους και για χριστιανούς, Ο Θεός είναι ένας και το κτίριο χτίστηκε με...
02 Ιουλίου, 2020 - 22:00

Μουφτής Τατζουντίν: «Η Αγία Σοφία πρέπει να γίνει κοινός οίκος προσευχής μουσουλμάνων και χριστιανών»

Διαδώστε:
Μουφτής Τατζουντίν: «Η Αγία Σοφία πρέπει να γίνει κοινός οίκος προσευχής μουσουλμάνων και χριστιανών»

Μια απίστευτη ιδέα πέρασε από το μυαλό του Ανώτερου Μουφτή της Κεντρικής Πνευματικής Διεύθυνσης των μουσουλμάνων της Ρωσίας, Τακγκάτ Τατζουντίν, ο οποίος πρότεινε -άκουσον άκουσον- να γίνει η Αγία Σοφία κοινός οίκος προσευχής για μουσουλμάνους και χριστιανούς!

«Μπορεί να ανοίξει και για μουσουλμάνους και για χριστιανούς, Ο Θεός είναι ένας και το κτίριο χτίστηκε με σκοπό την προσευχή στον Κύριο», δήλωσε ο Τατζουντίν στο πρακτορείο INTERFAX σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας στην Τουρκία. Μάλιστα, ο ίδιος πρότεινε η μία πτέρυγα να είναι για τους μουσουλμάνους και η άλλη για τους χριστιανούς: «Σε κάποιον μπορεί να φανεί βεβήλωση, αλλά νομίζω ότι γίνεται. Όπως ερμηνεύω το Κοράνι και τα λόγια του Προφήτη, η πίστη πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους», δήλωσε.

Κατά τη γνώμη του Μουφτή, αν η Αγία Σοφία γίνει κοινός οίκος προσευχής για πιστούς διάφορων θρησκευμάτων, αυτό και μόνο θα είναι μια άξια απάντηση της ανθρωπότητας σε προκλήσεις όπως αυτή της πανδημίας.

Μετάφραση από τα ρωσικά: Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων