15/10/2020 15/10/2020 Μετά τις προκλήσεις στην Αγία Σοφία, ανοίγει για μουσουλμανική προσευχή και η ιστορική Μονή της Χώρας, υλοποιώντας έτσι την σχετική απόφαση που υπεγράφη από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από...
15 Οκτωβρίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2020 - 12:18

Μουσουλμανική προσευχή στη Μονή της Χώρας

Διαδώστε:
Μουσουλμανική προσευχή στη Μονή της Χώρας

Μετά τις προκλήσεις στην Αγία Σοφία, ανοίγει για μουσουλμανική προσευχή και η ιστορική Μονή της Χώρας, υλοποιώντας έτσι την σχετική απόφαση που υπεγράφη από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή μετά από 75 χρόνια στη Μονή της Χώρας. Οι προετοιμασίες και οι εργασίες στο εσωτερικό του ιστορικού αυτού μνημείου, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην προσευχή της 30ης Οκτωβρίου θα είναι παρών και ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Όπως, έγινε γνωστό θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο σύστημα κουρτινών με αυτό της Αγίας Σοφίας, προκειμένου να καλυφθούν τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον ειδικό σύμβουλο της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, αρχαιολόγο Μουνίρ Μπουσενακί.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό της πρόσφατης μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμί.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Μονή του Βαλουκλή, παρέστησαν οι μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Σασίμων Γεννάδιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων