01/02/2019 01/02/2019 Νέα πρόκληση από ισλαμιστές πραγματοποιήθηκε έξω από τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας. Πιο συγκεκριμένα μέλη μιας τουρκικής ακραίας ισλαμιστικής ομάδας πραγματοποίησαν σήμερα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, διαδήλωση έξω από την Αγία Σοφία με κύριο αίτημα να «ξανανοίξει» ως τζαμί. Αναλυτικότερα, Ισλαμιστική ομάδα και μη κυβερνητικές οργανώσεις προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από την Αγία Σοφία...
01 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2019 - 18:12

Πρόκληση από Μουσουλμάνους έξω από την Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Πρόκληση από Μουσουλμάνους έξω από την Αγιά Σοφιά

Νέα πρόκληση από ισλαμιστές πραγματοποιήθηκε έξω από τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας. Πιο συγκεκριμένα μέλη μιας τουρκικής ακραίας ισλαμιστικής ομάδας πραγματοποίησαν σήμερα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, διαδήλωση έξω από την Αγία Σοφία με κύριο αίτημα να «ξανανοίξει» ως τζαμί. Αναλυτικότερα, Ισλαμιστική ομάδα και μη κυβερνητικές οργανώσεις προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από την Αγία Σοφία ζητώντας να μετατραπεί σε τζαμί. Μέλος της οργάνωσης φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το haberler.com πως η Αγία Σοφία «έχει κλείσει ως χώρος λατρείας εδώ και 84 χρόνια», εννοώντας τη λειτουργία της ως τζαμί, καθώς από το 1934 λειτουργεί ως μουσείο. Ο ίδιος τόνισε πως η λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως μουσείο δεν έχει νομική βάση. Εκατοντάδες διαδηλωτές, μάλιστα, πραγματοποίησαν προσευχή έξω από το μνημείο.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων