02/09/2021 02/09/2021 «Πρώτα απ’ όλα θα συζητήσουμε για το Αφγανιστάν, όχι μόνο τη γεωπολιτική όψη, αλλά και την ανθρωπιστική κατάσταση, την ικανότητα να συνεχίσουμε να απεγκλωβίζουμε ανθρώπους και, φυσικά, για τη μετανάστευση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την άφιξη του στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Σλοβενία. «Η μετανάστευση, την οποία πρέπει να...
02 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:18

Ν. Δένδιας: Αφγανιστάν, μετανάστευση και ενδεχόμενη εργαλειοποίησή της στο συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ

Διαδώστε:
Ν. Δένδιας: Αφγανιστάν, μετανάστευση και ενδεχόμενη εργαλειοποίησή της στο συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ

«Πρώτα απ’ όλα θα συζητήσουμε για το Αφγανιστάν, όχι μόνο τη γεωπολιτική όψη, αλλά και την ανθρωπιστική κατάσταση, την ικανότητα να συνεχίσουμε να απεγκλωβίζουμε ανθρώπους και, φυσικά, για τη μετανάστευση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την άφιξη του στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Σλοβενία.

«Η μετανάστευση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε καθαυτή ως θέμα, αλλά και το ενδεχόμενο ορισμένες χώρες να προσπαθήσουν να εργαλειοποιήσουν τα μεταναστευτικά ρεύματα προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και φυσικά, πρόκειται να συζητήσουμε για τα κράτη του Κόλπου, την κατάσταση στον Κόλπο, τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων