13/01/2021 13/01/2021 Σε εγκάρδιο κλίμα υποδέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, στη Ρώμη τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Ιταλός ομόλογός του, Λουίτζι ντι Μάιο (Luigi Di Maio). Οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία, καθώς και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση...
13 Ιανουαρίου, 2021 - 11:51
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2021 - 11:50

N. Δένδιας: Συζήτηση για την Αν. Μεσόγειο στην Ιταλία

Διαδώστε:
N. Δένδιας: Συζήτηση για την Αν. Μεσόγειο στην Ιταλία

Σε εγκάρδιο κλίμα υποδέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, στη Ρώμη τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Ιταλός ομόλογός του, Λουίτζι ντι Μάιο (Luigi Di Maio). Οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία, καθώς και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Την Ελλάδα και την Ιταλία συνδέουν ισχυροί δεσμοί, στενή συνεργασία και ο κοινός στόχος για μία ισχυρή Ευρώπη», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη Λισσαβώνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα (Augusto Santos Silva) και οι συζητήσεις θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ευρωτουρκικών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων