14/08/2021 14/08/2021 Μήνυμα για τη συμπλήρωση 47 ετών από τη δεύτερη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Η σημερινή ημέρα ξυπνά μαύρες μνήμες για τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής που οδήγησε στην κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και της Μόρφου. Είναι επίσης ημέρα τιμής προς τους νεκρούς...
14 Αυγούστου, 2021 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2021 - 16:17

Το Κυπριακό είναι ζήτημα κατοχής ανεξάρτητου κράτους

Διαδώστε:
Το Κυπριακό είναι ζήτημα κατοχής ανεξάρτητου κράτους

Μήνυμα για τη συμπλήρωση 47 ετών από τη δεύτερη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών:

«Η σημερινή ημέρα ξυπνά μαύρες μνήμες για τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής που οδήγησε στην κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας και της Μόρφου. Είναι επίσης ημέρα τιμής προς τους νεκρούς και αγνοούμενους της εισβολής του Αττίλα. Είναι και ημέρα χρέους απέναντι στους χιλιάδες πρόσφυγες, εκτοπισμένους και εγκλωβισμένους, αλλά και ημέρα υπόμνησης ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως ζήτημα εισβολής και κατοχής ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους – μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ε.Ε. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και να υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων