03/02/2022 03/02/2022 «Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας ότι οι μετανάστες, που έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος στα τουρκικά παράλια είχαν επαναπροωθηθεί από την Ελλάδα. Από τη Λιλ της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης της ΕΕ, ο κ. Μηταράκης δήλωσε μετά το...
03 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2022 - 21:29

Ν. Μηταράκης: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας για το τραγικό περιστατικό

Διαδώστε:
Ν. Μηταράκης: «Απαράδεκτες» οι δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας για το τραγικό περιστατικό

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας ότι οι μετανάστες, που έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος στα τουρκικά παράλια είχαν επαναπροωθηθεί από την Ελλάδα.

Από τη Λιλ της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης της ΕΕ, ο κ. Μηταράκης δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου ότι «είναι ευθύνη της Τουρκίας να αποτρέψει τις παράνομες αναχωρήσεις».

Όπως επισήμανε, «πρέπει να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, ειδικά όταν συνεχίζεται η προσπάθεια εκμετάλλευσης του μεταναστευτικού από την γείτονα χώρα».

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται επιπλέον ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Άτυπο Συμβούλιο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της Γαλλικής Προεδρίας και τόνισε πως η Ελλάδα και τα κράτη πρώτης υποδοχής ΜΕD5, δεσμεύονται να εργαστούν εποικοδομητικά, ώστε οι διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν και να ξεπεραστεί το τέλμα που παρατηρείται σε κάποια ακανθώδη ζητήματα.

O υπουργός Μετανάστευσης αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του Ερντογάν, που κατηγόρησε την Ελλάδα για… απονιά, βύθιση σκαφών και άλλα ανυπόστατα, λέγοντας τα εξής:

«Καταρχήν το να παγώνουν και να πεθαίνουν εκεί 12 άνθρωποι και να παραμένουν (σ.σ. οι Έλληνες) θεατές, δεν είναι κάτι που καταπίνεται έτσι εύκολα. Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε αυτή τη συνηθισμένη για την Ελλάδα συμπεριφορά. Μάλιστα γνωρίζετε, μέχρι σήμερα υπήρξαν χιλιάδες άνθρωποι, που τους τρύπησαν τις βάρκες, βούλιαξαν και καταδικάστηκαν στο θάνατο.
Η βύθιση αυτών των σκαφών και η καταδίκη των ανθρώπων στο θάνατο είναι πολύ σημαντικά και δείχνουν ποια είναι η συνηθισμένη πια στάση της Ελλάδας απέναντι στους ανθρώπους.
Δυστυχώς, αυτό είναι σαν ένας δείκτης του ελληνικού πολιτισμού.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμενε πάντα σιωπηλή σε αυτό το θέμα, όπως κι ο κόσμος το ίδιο και δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τις συνήθειές τους.
Για παράδειγμα υπάρχει η FRONTEX που δεν ωφελεί σε τίποτε.
Δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να στηρίζει την Ελλάδα.
Τώρα λοιπόν παρέμειναν θεατές στον θάνατο αυτών των 12 ανθρώπων.
Και φυσικά εμείς όλα αυτά, τα βίντεο που τραβάμε, όλα τα θέτουμε ενώπιον του κάθε ηγέτη του κόσμου με τον οποίο συναντιόμαστε.
Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα, διότι το βλέπουμε ως ένα καθήκον ισλαμικό και καθήκον Απέναντι στην ανθρωπότητα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων