05/12/2021 05/12/2021 Στις «πολύ διαφορετικές συνθήκες εν συγκρίσει με την τελευταία φορά που βρέθηκε στο νησί» αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης με την ευκαιρία της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Λέσβο. «Το 2016», σημειώνει ο κ. Μηταράκης, «στη Λέσβο ήταν εμφανή τα σημάδια της μεταναστευτικής κρίσης. Σημάδια που καθημερινά ξεθωριάζουν και...
05 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2021 - 16:01

Ν. Μηταράκης: «Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε με αυταπάρνηση»

Διαδώστε:
Ν. Μηταράκης: «Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε με αυταπάρνηση»

Στις «πολύ διαφορετικές συνθήκες εν συγκρίσει με την τελευταία φορά που βρέθηκε στο νησί» αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης με την ευκαιρία της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Λέσβο.

«Το 2016», σημειώνει ο κ. Μηταράκης, «στη Λέσβο ήταν εμφανή τα σημάδια της μεταναστευτικής κρίσης. Σημάδια που καθημερινά ξεθωριάζουν και αφήνουν πίσω τους πολύτιμη ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά και ένα αταλάντευτο σεβασμό προς τους ακρίτες του Ανατολικού Αιγαίου. Στο Μαυροβούνι, την προσωρινή δομή που αντικατέστησε τη Μόρια πλέον όλοι οι διαμένοντες μένουν σε οικίσκους, έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα, υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους διαμένοντες».

Επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα – Επίσκεψη στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβο. Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / EUROKINISSI)

«Η Ελλάδα», συνεχίζει ο κ. υπουργός, «ανταποκρίθηκε με αυταπάρνηση στους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη χώρα μας. Εκφράζοντας τις ευρωπαϊκές αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης καθώς και τις αξίες της χριστιανικής μας πίστης. Όμως το θέμα της μετανάστευσης δεν μπορεί να αφορά δυσανάλογα τις χώρες στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε μπορούν να απουσιάζουν νόμιμες οδοί, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε κίνδυνο η ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια και να “επιβραβεύονται” όσοι εκμεταλλεύονται τον συνάνθρωπο».

Και ο κ. Μηταράκης στη σημερινή του δήλωση καταλήγει: «Η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή της συζήτησης σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Αναζητώντας κοινές ευρωπαϊκές λύσεις σε μια περίοδο που η ήπειρος δοκιμάζεται ξανά από φαινόμενα εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων