28/10/2020 28/10/2020 Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε αναφορά στην σημερινή επέτειο των 80 ετών από την Ημέρα του ΟΧΙ και το έπος του 1940 σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Το Έπος του 1940 δείχνει το δρόμο». Από το υποβρύχιο «Κατσώνης» που επισκέφτηκε με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη διαβεβαίωσε...
28 Οκτωβρίου, 2020 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2020 - 16:40

Ν. Παναγιωτόπουλος: «To Έπος του 1940 δείχνει το δρόμο»

Διαδώστε:
Ν. Παναγιωτόπουλος: «To Έπος του 1940 δείχνει το δρόμο»

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε αναφορά στην σημερινή επέτειο των 80 ετών από την Ημέρα του ΟΧΙ και το έπος του 1940 σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Το Έπος του 1940 δείχνει το δρόμο». Από το υποβρύχιο «Κατσώνης» που επισκέφτηκε με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη διαβεβαίωσε ότι οι «Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας». 

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε το μήνυμά του:  

«Εορτάζουμε σήμερα την ηρωική επέτειο του «ΟΧΙ».

Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της απέναντι σε έναν αλαζονικό εισβολέα.
Ο εχθρός υπερτερούσε αριθμητικά και ήταν καλύτερα εξοπλισμένος, όμως στο διάστημα που ακολούθησε, ο Ελληνικός Στρατός συνέτριψε τον εχθρό και κατήγαγε μια περιφανή στρατιωτική νίκη, έναν θρίαμβο.

Και τούτο έγινε επειδή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν έτοιμες να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και είχαν την απόλυτη εμπιστοσύνη του ενωμένου, αποφασισμένου και συνειδητοποιημένου ελληνικού λαού.

Το Έπος του 1940 δείχνει το δρόμο.

Αυτή τη συνθήκη ισχυρών και αποτρεπτικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και ενωμένου και αποφασισμένου λαού, καλούμαστε να ενστερνιστούμε και σήμερα, προκειμένου να αποκρούσουμε κάθε επιβουλή, κάθε απειλή, κάθε πρόκληση απέναντι στην εθνική μας κυριαρχία.

Από το Ναύσταθμο Κρήτης, μπροστά στο υπερσύγχρονο υποβρύχιο «Κατσώνης», θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε επιβουλή, οποιουδήποτε αλαζονικού επιβουλέα.

Το έχουν αποδείξει και το αποδεικνύουν κάθε ημέρα.

Χρόνια Πολλά!
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!»

Δείτε την ανάρτηση: 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων