28/07/2023 28/07/2023 Την ελπίδα η πρωτοβουλία της Ελληνοκυπριακής πλευράς, που οδήγησε στην κοινή συνάντηση του ιδίου και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ, να έχει αποτελέσματα, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την επιστροφή του από το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ,...
28 Ιουλίου, 2023 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 13:47

Ν. Χριστοδουλίδης: Θετικός ο Τατάρ σε από κοινού συνάντηση με τον Γ.Γ του ΟΗΕ

Διαδώστε:
Ν. Χριστοδουλίδης: Θετικός ο Τατάρ σε από κοινού συνάντηση με τον Γ.Γ του ΟΗΕ

Την ελπίδα η πρωτοβουλία της Ελληνοκυπριακής πλευράς, που οδήγησε στην κοινή συνάντηση του ιδίου και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ, να έχει αποτελέσματα, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την επιστροφή του από το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ, το οποίο επισκέφθηκε από κοινού με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι, όμως, κάθε φορά πηγαίνοντας εκεί και βλέποντας τη σημαντική δουλειά που γίνεται, είναι μια διαφορετική εμπειρία. Ελπίζω η πρωτοβουλία μας αυτή που οδήγησε σε αυτή την κοινή συνάντηση, στο κοινό ανακοινωθέν, να έχει αποτελέσματα.

Θα αξιολογήσουμε την αντίδραση στην κοινή έκκληση προς τον κυπριακό λαό. Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που κάναμε με τον κ. Τατάρ και ελπίζω να υπάρξουν αποτελέσματα.

Ζήτησα και από τον κ. Τατάρ, λαμβάνοντας υπόψη ότι και ο πατέρας του ήταν μέλος της ΔΕΑ πέραν των 20 χρόνων, λόγω του γεγονότος ότι η πάροδος του χρόνου δημιουργεί περισσότερες δυσκολίες και του γεγονότος ότι πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό θέμα, να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων