01/06/2020 01/06/2020 Στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου λειτούργησε χθες Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους του ναού. Στο λόγο του, λίγο πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης, εμπνεόμενος από την εορτή της ημέρας, τόνισε ότι η Εκκλησία προκειμένου να έχει...
01 Ιουνίου, 2020 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 16:02

«Να παραμείνουμε εδραίοι στην πίστη των Πατέρων»

Διαδώστε:
«Να παραμείνουμε εδραίοι στην πίστη των Πατέρων»

Στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου λειτούργησε χθες Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Εφημερίους του ναού.

Στο λόγο του, λίγο πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης, εμπνεόμενος από την εορτή της ημέρας, τόνισε ότι η Εκκλησία προκειμένου να έχει ως κεφαλή Της τον Χριστό, πνοή Της το Άγιο Πνεύμα και να προσφέρει στους πιστούς Της την αιώνιο ζωή και την αθανασία, συγκροτήθηκε σε Σώμα. «Η Εκκλησία μας μία Κυριακή πριν την Πεντηκοστή εορτάζει τους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες που συγκρότησαν την Α’ Αγία και Οικουμενική Σύνοδο, η οποία συνέταξε τα πρώτα επτά άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως, διδάσκοντάς μας και περιγράφοντας μας τι ακριβώς πιστεύουμε. Ανά τους αιώνες, κάθε φορά που η Εκκλησία αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα, συγκροτούσε τις Οικουμενικές Συνόδους, προκειμένου να διασφαλίσει την Ορθή Πίστη. Οι Πιστοί οφείλουμε, εάν θέλουμε να ονομαζόμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να σώσουμε τις ψυχές μας, να παραμένουμε εδραίοι στην Πίστη των Αγίων Πατέρων και να υπακούουμε στην Σύνοδο και στους Επισκόπους, γιατί μόνο έτσι βαδίζουμε τον δρόμο της Εκκλησίας και μένουμε ασφαλείς υπό την σκέπη της Αγίας Τριάδος».

Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους Πιστούς να αποφεύγουν τις «κορώνες» και τις κραυγές μισαλλοδοξίας και να στηρίζουν τις ελπίδες τους στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, γιατί Αυτός είναι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος και πάντοτε Αυτός έρχεται, μετά την οποιαδήποτε καταστροφή, να δώσει την λύση και την σωτηρία.

Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου 

Την Παρασκευή, 29η προς 30η Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε αγρυπνία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης της Κορίνθου μετέφερε προσωπική του Ι. Εικόνα με ρινήματα εκ του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου προς ευλογία και αγιασμό των παρισταμένων στην Ι. Αγρυπνία Πιστών.

Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την ζωή και τα θαύματα του Αγίου αναφερόμενος και στην εμπειρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου σε σχέση με τον Άγιο, που για πρώτη φορά εφέτος, λόγω της διαμορφωθείσης καταστάσεως ένεκα του Covid-19, δεν παρέστη στον εορτασμό της μνήμης Του στο Προκόπι Ευβοίας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης, κατά την γενομένη προτροπή του προαναφερθέντος ομιλητού, δι’ ολίγων λόγων και κυρίως μέσω της προσωπικής του εμπειρίας από την πολυετή διακονία του στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλάβεια και τον πνευματικό του σύνδεσμο με τον Όσιο Ιωάννη, κάνοντας μνεία θαυμαστών επεμβάσεων της προς τον Θεόν πρεσβείας του θαυματουργού Οσίου Ομολογητού Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους Πιστούς να έχουν την ευλογία του Αγίου και να πρεσβεύει γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους στον Κύριο μας Ιησού Χριστό!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων