21/01/2021 21/01/2021 Χαιρετισμό στη “διαδικτυακή” κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ιμβρίων απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στη συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και στις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας. “Η δραστήρια ποιμαντορία του Μητροπολίτη Κυρίλλου, αλλά και το διαρκές ενδιαφέρον του συντοπίτη σας Οικουμενικού Πατριάρχη, είμαι σίγουρος ότι θα...
21 Ιανουαρίου, 2021 - 8:26

“Να υπάρξει δικαίωση των Ελλήνων της Τουρκίας”

Διαδώστε:
“Να υπάρξει δικαίωση των Ελλήνων της Τουρκίας”

Χαιρετισμό στη “διαδικτυακή” κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ιμβρίων απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στη συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά και στις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας.

“Η δραστήρια ποιμαντορία του Μητροπολίτη Κυρίλλου, αλλά και το διαρκές ενδιαφέρον του συντοπίτη σας Οικουμενικού Πατριάρχη, είμαι σίγουρος ότι θα φέρουν και άλλες καλές μέρες για τους Ιμβρίους” τόνισε και παραδέχθηκε ότι η Πολιτεία κατά καιρούς λησμόνησε τις κοινότητες της Ίμβρου και της Τενέδου: “Έμεινε διστακτική όταν τα μέλη τους ωθούνταν στην εξορία κατά παράβαση των προβλέψεων της συνθήκης της Λωζάνης” υπογράμμισε.

“Ξεχωριστό κομμάτι του έθνους αποτελούν οι ομογενείς εκτός συνόρων. Και μεταξύ τους οι Έλληνες της Ίμβρου που μετρούν αιώνες ζωής στην πύλη των Δαρδανελλίων. Με την παγκόσμια ακτινοβολία του τόπου τους να ενσαρκώνουν προσωπικότητες όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος” είπε ο πρωθυπουργός .
Τέλος αναφέρθηκε στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε οι Έλληνες της Ίμβρου, η άλλοτε συντριπτική πλειοψηφία των κατοίων να αποκτήσουν επιτέλους το καθεστώς αυτονομίας και αυτοδιοίκησης που ρητά αναγνωρίζει το άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάνης: “Πρόκειται για συμβατικές υποχρεώσεις και διεθνείς δεσμεύσεις της Τουρκίας, οι οποίες θα την βαραίνουν μέχρι να υπάρξει δικαίωση των Ελλήνων των δύο νησιών και της Κωνσταντινούπολης”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων