28/02/2020 28/02/2020 Τη συμφωνία της για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την τροποποίηση του Συντάγματος εκφράζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Μάλιστα, θεωρεί ικανοποιητική την ημερομηνία της 22ας Απριλίου, “δηλαδή μετά το Πάσχα και πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, ως εκδήλωση σεβασμού προς τους πιστούς”. Η Ορθόδοξη Εκκλησία παρακολουθεί στενά την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και έχει ζητήσει...
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2020 - 9:23

“Ναι” της Ρωσικής Εκκλησίας σε δημοψήφισμα

Διαδώστε:
“Ναι” της Ρωσικής Εκκλησίας σε δημοψήφισμα

Τη συμφωνία της για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την τροποποίηση του Συντάγματος εκφράζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Μάλιστα, θεωρεί ικανοποιητική την ημερομηνία της 22ας Απριλίου, “δηλαδή μετά το Πάσχα και πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, ως εκδήλωση σεβασμού προς τους πιστούς”.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία παρακολουθεί στενά την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και έχει ζητήσει την αναγραφή στο προοίμιο της πίστης προς τον Θεό, αλλά και της προστασίας της οικογενείας και του γάμου ως ένωση ανδρός και γυναικός.

“Αυτό το βλέπουμε ως μια σταθερή κρατική προσήλωση στην αρχή της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας και του σεβασμού της αξιοπρέπειας των πιστών των παραδοσιακών θρησκειών της χώρας μας. Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στους πιστούς να συμμετάσχουν πλήρως στην ψηφοφορία, την οποία πάντα θεωρούσαμε σημαντική”, δήλωσε ο Αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τη Σχέση της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων