08/09/2019 08/09/2019 Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας εσπερινός ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη και ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσοστόμου Παπουλέση. ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, στον κατάμεστο από κόσμο ναό της Παναγίας όπως συνηθίζουν να τον ονομάζουν οι Ναυπλιώτες. Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Παναγίας μέσα από τα...
08 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:26

ΝΑΥΠΛΙΟ: Λιτάνευση Ιεράς εικόνας της Παναγίας

Διαδώστε:
ΝΑΥΠΛΙΟ: Λιτάνευση Ιεράς εικόνας της Παναγίας

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας εσπερινός ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη και ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Χρυσοστόμου Παπουλέση. ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, στον κατάμεστο από κόσμο ναό της Παναγίας όπως συνηθίζουν να τον ονομάζουν οι Ναυπλιώτες.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Παναγίας μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Ναυπλίου χτίστηκε τον 16ο αιώνα, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Είναι από τους πρώτους Ορθόδοξους Χριστιανικούς Ναούς στο Ναύπλιο και κατά την ιστορική του διαδρομή συνέβαλε στην πνευματική αφύπνιση και ενίσχυση του υπόδουλου γένους στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ο Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας έζησε τον 17ο αιώνα στο Ναύπλιο, νέος σε ηλικία είχε το θάρρος να ομολογήσει την πίστη και την αγάπη του στον Ιησού Χριστό μπροστά στους μαινόμενους κατακτητές.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων