12/03/2024 12/03/2024 Θεωρώντας ότι η δυναμική της δημοσιογραφίας αποτελεί σημαντικό εφαλτήριο στην προβολή και ανάδειξη των σημαντικών συγκριτικών στοιχείων της Πιερίας, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), προσκάλεσε, φιλοξένησε, ξενάγησε, αλλά και ενημέρωσε εκπροσώπους των σημαντικότερων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας. Το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαρτίου 2024 υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού...
12 Μαρτίου, 2024 - 11:38
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2024 - 11:30

Νέα δράση του Π.Ο.Τ.Α.Π. με τριήμερη ξενάγηση δημοσιογράφων κορυφαίων Μ.Μ.Ε. στην Πιερία

Διαδώστε:
Νέα δράση του Π.Ο.Τ.Α.Π. με τριήμερη ξενάγηση δημοσιογράφων κορυφαίων Μ.Μ.Ε. στην Πιερία

Θεωρώντας ότι η δυναμική της δημοσιογραφίας αποτελεί σημαντικό εφαλτήριο στην προβολή και ανάδειξη των σημαντικών συγκριτικών στοιχείων της Πιερίας, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), προσκάλεσε, φιλοξένησε, ξενάγησε, αλλά και ενημέρωσε εκπροσώπους των σημαντικότερων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας.

Το τριήμερο 8, 9 και 10 Μαρτίου 2024 υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού με σειρά επιτόπιων επισκέψεων των δημοσιογράφων σε περιοχές και θεσμικούς φορείς της Πιερίας οι οποίοι αποτυπώνουν την τουριστική και όχι μόνο ταυτότητα του νομού.

Με έδρα ξενοδοχειακή μονάδα της Λεπτοκαρυάς όπου και η πρώτη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Τύπου, μετά το καλωσόρισμα και την γνωστοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος του τριημέρου από τους οικοδεσπότες του ΠΟΤΑΠ, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου το Λιτόχωρο.

Επί της υποδοχής, ο Σεβασμιώταος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και η Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Σοφία Ζουρζούρα.

Στις υπώρειες του μυθικού Ολύμπου, το ξεκίνημα της ξενάγησης και ενημέρωσης έγινε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου και στο Ναυτικό Μουσείο με τη μεγάλη ναυτική παράδοση, με τη βραδιά να ολοκληρώνεται με οινογνωσία τοπικών κρασιών. Ασφαλώς μια εμπειρία με αναφορά τη γεύση των αισθήσεων.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 9 Μαρτίου 2024 περιελάμβανε γνωριμία σε περιοχές του Πιερικού βορρά, στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού με ξεναγό και συνοδό την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρία Ναβροζίδου.

Το ξεκίνημα στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας, όπου και ο απόπλους του Αποστόλου Παύλου κατά τη δεύτερη Ιεραποστολική του Περιοδεία.

Ακολούθησαν οι επισκέψεις-ξεναγήσεις στην Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου, με τα αξιόλογα ευρήματα από τις πόλεις της Πύδνας και της Μεθώνης της εποχής Σιδήρου έως τους ελληνιστικούς χρόνους και σε Οινοποιείο και Αμπελώνες του Κίτρους.

Στη συνέχεια μια ενδιαφέρουσα στάση στο Αιγίνιο, την πόλη των Πελαργών, για σχετική ενημέρωση για τις «Ιστορίες των Πελαργών» από το Σωματείο Επαγγελματιών Αιγινίου, μετά στον Κολινδρό για την γνωριμία με το τοπικό Λαογραφικό Μουσείο, την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου και τους Ιερούς Ναούς Αγίας Παρασκευής και Αγίου Γεωργίου.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, η αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επισκέφθηκε, το πρωί, την έδρα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, όπου ενημερώθηκε για τον πανελλήνιας εμβέλειας πολιτιστικό θεσμό από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και την Αντιδήμαρχο Κατερίνης κα Ελίνα Διαμαντοπούλου.

Το «δημοσιογραφικό πέρασμα» από την Πιερία ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στο Ελατοχώρι και στο αντίστοιχο Χιονοδρομικό Κέντρο των Πιερίων και στον Παραδοσιακό Οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, το επονομαζόμενο «μπαλκόνι» του Ολύμπου με τα αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Παράλληλα με την γνωριμία του φυσικού, ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου της Πιερίας, οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν, ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις πέρα από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου που προωθεί και υποστηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες, τόσο με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Γιώργου Καραλή και μέλη της Διοίκησης του Π.Ο.Τ.Α.Π. όσο και με θεσμικούς-παραγωγικούς φορείς του νομού.

Εν κατακλείδι ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με γνώμονα την εξωστρέφεια και με τη διορατικότητα, έκανε πράξη τη σύγχρονη φιλοσοφία που απαιτούν οι καιροί στον τομέα ενημέρωσης και προβολής.

Το δρώμενο του τελευταίου τριημέρου με την ονομασία «Fam Trip» (ταξίδι εξοικείωσης-ενημέρωσης δημοσιογράφων) ως μέσο προώθησης τουριστικών προορισμών αναμφίβολα θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη του τουρισμού της Πιερίας, με τα αντίστοιχα οικονομικά και λοιπά οφέλη.

Την ικανοποίησή και τις ευχαριστίες εξέφρασαν στην δημοσιογραφική αντιπροσωπεία τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο Πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργος Καραλής, δηλώνοντας ότι παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν σε Ελληνικό και διεθνή ορίζοντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων