22/09/2020 22/09/2020 Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των πρώτων κατοίκων της Οξυάς στην Καρδίτσα, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας του Σαββατοκύριακου, με το Super Puma της Πυροσβεστικής να μεταφέρει τους πρώτους από τους πληγέντες λίγο μετά τις 9 το πρωί (Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου). Το ελικόπτερο κατάφερε να φτάσει στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, στην Οξιά, και να...
22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 9:49

Νέα επιχείρηση διάσωσης στην Οξυά Καρδίτσας

Διαδώστε:
Νέα επιχείρηση διάσωσης στην Οξυά Καρδίτσας

Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των πρώτων κατοίκων της Οξυάς στην Καρδίτσα, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας του Σαββατοκύριακου, με το Super Puma της Πυροσβεστικής να μεταφέρει τους πρώτους από τους πληγέντες λίγο μετά τις 9 το πρωί (Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου).

Το ελικόπτερο κατάφερε να φτάσει στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, στην Οξιά, και να μεταφέρει τους πρώτους διασωθέντες από τους εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο σημείο υπάρχουν ακόμη έξι άτομα.

«Εδώ είναι πάνω από 50 άτομα εγκλωβισμένα. Και ηλικιωμένοι, υπάρχουν και παιδιά, υπάρχει και μία έγκυος γυναίκα. Οι δρόμοι, όλα τα αντιπλημμυρικά που υπήρχαν από παλιά δεν έμεινε τίποτα, οι δρόμοι είναι όλοι χαλασμένοι, παντού σε πολλά σημεία, το ποτάμι είναι σε άθλια κατάσταση, χάος, τι να σας πω» ανέφερε κάτοικος της περιοχής».

Χθες στον οικισμό Δάφνη της Οξυάς στο Μουζάκι, ένα Super Puma, που δεν κατάφερε να προσγειωθεί, έριξε με γάντζο τρόφιμα, νερά και φάρμακα, αφού οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο δεν επέτρεπαν την προσέγγιση με άλλο τρόπο. Εξάλλου, κάποιοι επαρχιακοί δρόμοι κόπηκαν στα δύο και γέφυρες κατέρρευσαν, ενώ περίπου 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξιά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί.

Σήμερα αναμένεται να γίνει ξανά η από αέρος χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης και στους άλλους οικισμούς στην περιοχή της Αργιθέας.

Στην Καρδίτσα  θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή με όποιον τρόπο μπορεί κοντά στους πληγέντες. Στο πλευρό των πληγέντων βρίσκονται και οι απλοί ιερείς της περιοχής, που άνοιξαν τις εκκλησίες για να αγκαλιάσουν τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε στο  Μουζάκι, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αποφασίστηκε να επιχειρήσει σήμερα το πρωί το ελικόπτερο με τους εκπαιδευμένους διασώστες σε μια επιχείρηση από αέρος για τον απεγκλωβισμό κατοίκων, όπερ και εγένετο, ενώ ένα μικρότερο ελικόπτερο θα επιχειρήσει να προσγειωθεί σε ξέφωτο που εντοπίστηκε στην περιοχή. Παράλληλα εκσκαφικά μηχανήματα θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: Κοντά στους πληγέντες ο Μητροπολίτης – Άνθρωποι κοιμήθηκαν στις εκκλησίες

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων