27/09/2020 27/09/2020 Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στις 15.22, στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Χαλκιδικής, κοντά στο Άγιο Όρος, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Θυμίζουμε ότι Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:50 τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση...
27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:44
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 17:18

Το Άγιον Όρος συνεχίζει να σείεται: Ρωγμές στις Καρυές

Διαδώστε:
Το Άγιον Όρος συνεχίζει να σείεται: Ρωγμές στις Καρυές

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στις 15.22, στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Χαλκιδικής, κοντά στο Άγιο Όρος, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:50 τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του Άθωνα, μετά το σεισμό εντάσεως 4,2 Ρίχτερ στις 22:39 χθες το βράδυ, με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών παρατηρήθηκαν ρωγμές στους τοίχους και έπεσαν και σοβάδες, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στις μονές του Αγίου Όρους.

Πάντως, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η σεισμολόγος υπηρεσίας του Σεισμολογικού Σταθμού του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Χρυσάνθη Βεντούζη, μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας, είναι αναμενόμενοι και άλλοι σεισμοί όπως αυτός των 4,2 Ρίχτερ.

Δεύτερος σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Άγιον Όρος (BINTEO)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων