21/08/2020 21/08/2020 Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου που διεξήχθη στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος. Στις νέες ανακοινώσεις προστέθηκαν μέτρα για τους γάμους, τις βαφτίσεις, το μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης, καθώς και για συναυλίες, συνέδρια και φεστιβάλ. Μέγιστος αριθμός ατόμων σε γάμους και...
21 Αυγούστου, 2020 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2020 - 18:43

Νέα μέτρα στην Κύπρο για γάμους και βαπτίσεις

Διαδώστε:
Νέα μέτρα στην Κύπρο για γάμους και βαπτίσεις

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου που διεξήχθη στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος. Στις νέες ανακοινώσεις προστέθηκαν μέτρα για τους γάμους, τις βαφτίσεις, το μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης, καθώς και για συναυλίες, συνέδρια και φεστιβάλ.

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις:

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, ο μέγιστος αριθμός ατόμων (φυσική παρουσία σε δείπνο) που μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους ή βαφτίσεις, ορίζεται στα 350 άτομα.

Σε ό,τι αφορά στα συγχαρητήρια και τη δεξίωση, η ροή των ατόμων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250 άτομα ανά ώρα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια θα πρέπει να τηρούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες του σχετικού Πρωτοκόλλου. Παράλληλα, νοείται ότι κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις 22 Αυγούστου.

Μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης:

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε χώρους εστίασης, των οποίων η λειτουργία επιτρέπεται με βάση το Διάταγμα Αρ. 28, παραμένει ως έχει, δηλαδή 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο και 250 άτομα σε εξωτερικό.

Νοείται ότι ο μέγιστος αριθμός υπολογίζεται με βάση το εμβαδό του ανοικτού χώρου, ένα άτομο ανά 2 τ.μ. εξαιρουμένων των εργαζομένων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους εσωτερικούς χώρους, ένα άτομο ανά 3 τ.μ., ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού, σύμφωνα με το σχετικό Πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτησή των πολιτών στα μπαρ.

 

 

Διοργάνωση/Διεξαγωγή πανηγυριών, φεστιβάλ, εκθέσεων, συναυλιών:

Η διοργάνωση πανηγυριών, φεστιβάλ, εκθέσεων και συναυλιών σε χώρους όπως τα γήπεδα, τα προαύλια εκκλησιών, κοκ, απαγορεύεται.

Νοείται ότι επιτρέπεται η διοργάνωση συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων σε υπαίθρια αμφιθέατρα, νοουμένου ότι οι θεατές είναι καθήμενοι και τηρείται αυστηρά το σχετικό Πρωτόκολλο ως προς τις αποστάσεις, τον μέγιστο αριθμό ατόμων, την πώληση εισιτηρίων, κοκ.

Διοργάνωση συνεδρίων/γενικών συνελεύσεων:

Τέλος ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συνεδριών και των συνελεύσεων.

Η πραγματοποίηση συνεδρίων, γενικών συνελεύσεων ή άλλου παρόμοιου είδους συγκεντρώσεων επιτρέπεται, νοουμένου ότι οι διοργανωτές εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα που είναι σε ισχύ σύμφωνα με τον χώρο πραγματοποίησής τους, καθώς και τα μέτρα για τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων, τις αποστάσεις ανάμεσα στους συνέδρους, κοκ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα προσφέρεται καφές/σνακ/cocktail, θα πρέπει να γίνεται με τήρηση του μέγιστου αριθμού ατόμων, δηλαδή 50 άτομα τη φορά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων