09/01/2024 09/01/2024 Τα εγκαίνια του μεγαλύτερου τζαμιού στα κατεχόμενα, με 62 τρούλους και 6 μιναρέδες, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου από τον Σουάτ Γκιουνσέλ, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή έξω από την κατεχόμενη Λευκωσία, στο χώρο του «πανεπιστημίου». Πρόκειται για ακόμη μια ενέργεια-πρόκληση, σε ένα κομβικό έτος για το Κυπριακό, καθώς συμπληρώνονται 50...
09 Ιανουαρίου, 2024 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 13:49

Νέα πρόκληση στα Κατεχόμενα: Ετοιμάζονται να εγκαινιάσουν μεγάλο τζαμί

Διαδώστε:
Νέα πρόκληση στα Κατεχόμενα: Ετοιμάζονται να εγκαινιάσουν μεγάλο τζαμί

Τα εγκαίνια του μεγαλύτερου τζαμιού στα κατεχόμενα, με 62 τρούλους και 6 μιναρέδες, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου από τον Σουάτ Γκιουνσέλ, ιδρυτή και ιδιοκτήτη του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή έξω από την κατεχόμενη Λευκωσία, στο χώρο του «πανεπιστημίου». Πρόκειται για ακόμη μια ενέργεια-πρόκληση, σε ένα κομβικό έτος για το Κυπριακό, καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια παράνομης κατοχής. 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι εκπρόσωποι από πολλές μουσουλμανικές χώρες θα είναι παρόντες στα εγκαίνια, τα οποία θα συγκεντρώσουν επίσης πολλούς αξιωματούχους από την Τουρκία.

Σύμφωνα με ΚΥΠΕ, τα θεμέλια του τζαμιού τέθηκαν το 2013 από τον τότε Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Μπεσίρ Αταλάι και τον Πρόεδρο Θρησκευτικών Υποθέσεων, Μεχμέτ Γκιορμέζ. Το τζαμί ολοκληρώθηκε μετά από 10 χρόνια, είναι χτισμένο σε έκταση 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και θα επιτρέπει σε 10 χιλιάδες ανθρώπους να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ταυτοχρόνως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων