07/06/2020 07/06/2020 Μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά και την επιχείρηση αρπαγών των ελληνικών περιουσιών στη Βόρεια Ήπειρο από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, οι αλβανικές προκλήσεις συνεχίζονται. Σήμερα, ανήμερα της Πεντηκοστής και μόλις μία μέρα μετά το Ψυχοσάββατο, Αλβανοί μπήκαν στο νεκροταφείο της Κλεισούρας κι έκαψαν τη σημαία της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου, παρουσία του περιφερειακού καναλιού...
07 Ιουνίου, 2020 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2020 - 17:20

Νέα πρόκληση στη Β. Ήπειρο – Έκαψαν σημαία

Διαδώστε:
Νέα πρόκληση στη Β. Ήπειρο – Έκαψαν σημαία

Μετά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά και την επιχείρηση αρπαγών των ελληνικών περιουσιών στη Βόρεια Ήπειρο από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, οι αλβανικές προκλήσεις συνεχίζονται. Σήμερα, ανήμερα της Πεντηκοστής και μόλις μία μέρα μετά το Ψυχοσάββατο, Αλβανοί μπήκαν στο νεκροταφείο της Κλεισούρας κι έκαψαν τη σημαία της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου, παρουσία του περιφερειακού καναλιού “Alpo TV” του Αργυροκάστρου.

Σύμφωνα με τη νεολαία Βορειοηπειρωτών, το εν λόγω κανάλι ανήκει στον Aristotel Petro, επιχειρηματία που στηρίζει και ενισχύει την ανθελληνική δράση ακραίων εξτρεμιστικών ομάδων (όπως η συγκεκριμένη, που έκαψε τη σημαία) και έχει ανακηρυχθεί persona non grata από την Ελλάδα στις 06.02.2019.

Οι εξτρεμιστές Αλβανοί ανέβηκαν στο θρυλικό και αιματοβαμμένο ύψωμα 731, που έμελλε να αποτελέσει τις σύγχρονες Θερμοπύλες κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου (1941), και αφαίρεσαν τη σημαία απ’ το ιστορικό μνημείο, για την κάψουν στη συνέχεια παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας.

Μάλιστα, φώναζαν χαρακτηριστικά: «Αυτό το κουρέλι (σημαία) δεν έχει θέση στα εδάφη μας» και «Ζήτω το αλβανικό έθνος από το Nishi (Σερβία) μέχρι την Πρέβεζα (Ελλάδα) και από τα Σκόπια μέχρι τη νήσο Σάσων».

Μεταξύ άλλων προανήγγειλαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Ιουνίου μπροστά απ’ το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου.

https://www.facebook.com/352330821596120/videos/301149144221368/

Πληροφορίες: Νεολαία Βορειοηπειρωτών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων