12/06/2023 12/06/2023 Η Εταιρεία Μεσογειακού Πολιτισμού και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 μέσα σε κλίμα συγκίνησης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου Τράμπα, στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Αγ.Σώστης), Νέας Σμύρνης. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ....
12 Ιουνίου, 2023 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2023 - 13:24

Νέα Σμύρνη: Ετήσιο μνημόσυνο Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα

Διαδώστε:
Νέα Σμύρνη: Ετήσιο μνημόσυνο Μητροπολίτη Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα

Η Εταιρεία Μεσογειακού Πολιτισμού και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Ορθοδόξου Ιεραποστολής Άπω Ανατολής την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 μέσα σε κλίμα συγκίνησης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τέλεσαν το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πισιδίας, του από Κορέας, κυρού Σωτηρίου Τράμπα, στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Αγ.Σώστης), Νέας Σμύρνης.

Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος πριν την τέλεση του μνημοσύνου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το εκκλησιαστικό ήθος του μεταστάντος ιεράρχου μέσα από την προσωπική του γνωριμία και εμπειρία.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσφορά του μακαριστού Σωτηρίου στην Εκκλησία, ιδιαίτερα όμως το ιεραποστολικό του έργο, καθώς θεμελίωσε την ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας και εργάστηκε εκεί για περισσότερο από 30 χρόνια, ενώ στη συνέχεια για μια ακόμη δεκαπενταετία μέχρι την τελευτή του ανέστησε και οργάνωσε την μητρόπολη Πισιδίας για τους ορθοδόξους αδελφούς που κατοικούν στην περιοχή αυτή της Μικράς Ασίας.

“Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ας έχουμε την ευχή του μακαριστού μας ποιμένα”, καταλήγει η ανακοίνωση της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού.

Δείτε επίσης: 

Το ετήσιο μνημόσυνο του Αρτινού Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου στην Άρτα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων