27/05/2023 27/05/2023 Νέα τρομοκρατική επίθεση αναρχικών έλαβε χώρα μετά τα μεσάνυχτα της 25η Μαΐου 2023 στα Κεντρικά Γραφεία του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Ι.Ε.Θ.Π.), σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ιδρύματος. Παρακάτω το δελτίο Τύπου: Βάνδαλοι Αναρχικοί εναντίον του ιστορικού «Μελάθρου Αναστασίου-Ιουλίας Μπίλλη», στην έδρα του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Ι.Ε.Θ.Π.), στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Στις 1:30...
27 Μαΐου, 2023 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2023 - 14:03

Νέα τρομοκρατική επίθεση στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού»

Διαδώστε:
Νέα τρομοκρατική επίθεση στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού»

Νέα τρομοκρατική επίθεση αναρχικών έλαβε χώρα μετά τα μεσάνυχτα της 25η Μαΐου 2023 στα Κεντρικά Γραφεία του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Ι.Ε.Θ.Π.), σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Ιδρύματος.

Παρακάτω το δελτίο Τύπου:

Βάνδαλοι Αναρχικοί εναντίον του ιστορικού «Μελάθρου Αναστασίου-Ιουλίας Μπίλλη», στην έδρα του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού (Ι.Ε.Θ.Π.), στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα της 25η Μαΐου 2023 δύο (2) Αναρχικοί Κουκουλοφόροι, που απεικόνισαν οι κάμερες ασφαλείας του Κτηρίου, έρριξαν στο περίτεχνο Αύλειο Αμφιθέατρο του Νεοκλασικού του 1898, που αποκαλείται το κόσμημα-διαμάντι της Άνω Πόλεως, φιαλίδια με μπογιά μαύρου χρώματος και ρύπαναν αντικείμενα λαϊκής τέχνης.

Ο βανδαλισμός εναντίον του Πολιτισμού. Να σημειώσουμε ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2022 ομοϊδεάτες έριξαν στην είσοδο και πρόσοψη του Μελάθρου γκαζάκια μολώτοφ, για να το κάψουν. Τότε, οι τρείς (3) δράστες, της «Οργάνωσης Αναρχική Δράση» συνελήφθησαν και προφυλακίσθηκαν.

Η συμπαράσταση τότε στο Ίδρυμα ήταν πάνδημη. Υπενθυμίζουμε τους λόγους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, του και Υπάτου Επιτίμου Προέδρου Ι.Ε.Θ.Π. Ηχούν ως «Κοινωνικό Μανιφέστο». Γράφει προς το Ίδρυμα: «Επιδιώκεται να ορισθεί εξ αρχής ο άνθρωπος, με νέους όρους. Κυριαρχεί, αυτό, που, προσφυώς, ονομάστηκε Επανάσταση του οτιδήποτε. Ο μηδενισμός εκβάλλει σε βία και καταστροφή. Ζητούμε όλου να ακουστούμε για τις Αξίες, που συνιστούν και πλουτίζουν το όνειρό μας για την πορεία της Κοινωνίας και της Πατρίδας μας».

Εκ μέρους του Δ.Σ. Ι.Ε.Θ.Π.
Αθανάσιος Αγγελόπουλος
Καθηγητής Πανεπιστημίου
Δ/νων Σύμβουλος Ι.Ε.Θ.Π.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων