24/05/2019 24/05/2019 Νέες αιχμές κατά του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιου, αλλά και του απερχόμενου προέδρου της χώρας Πιοτρ Ποροσένκο, εξαπολύει ο επίτιμος «Πατριάρχης Κιέβου» κ. Φιλάρετος, δηλώνοντας ότι αν γνώριζε «το περιεχόμενο του Τόμου της Αυτοκεφαλίας δεν θα συμφωνούσε» Σε συνέντευξη που παραχώρησε currenttime.tv αναφέρει ότι η Σύνοδος δεν γνώριζε για το περιεχόμενο του...
24 Μαΐου, 2019 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2019 - 12:16

Νέες αιχμές Φιλάρετου για τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας (βίντεο)

Διαδώστε:
Νέες αιχμές Φιλάρετου για τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας (βίντεο)

Νέες αιχμές κατά του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιου, αλλά και του απερχόμενου προέδρου της χώρας Πιοτρ Ποροσένκο, εξαπολύει ο επίτιμος «Πατριάρχης Κιέβου» κ. Φιλάρετος, δηλώνοντας ότι αν γνώριζε «το περιεχόμενο του Τόμου της Αυτοκεφαλίας δεν θα συμφωνούσε»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε currenttime.tv αναφέρει ότι η Σύνοδος δεν γνώριζε για το περιεχόμενο του Τόμου: «Το μάθαμε μετά τη ενοποίηση. Αν γνωρίζαμε το περιεχόμενο αυτού του Τόμου, τότε δεν θα συμφωνούσαμε με έναν τέτοιο Τόμο».

Υπογραμμίζει μάλιστα, ότι επί της ουσίας δεν παρέχεται αυτοκεφαλία καθώς ο «Τόμος μας βάζει σχεδόν στην ίδια εξάρτηση στην οποία βρίσκεται η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας».

Αναφέρεται επίσης, και στο σημείο του Τόμου που γράφει ότι η εκκλησία δεν θα έχει το δικαίωμα να παρασκευάζει Άγιο Μύρο.

«Αν πρέπει να λαμβάνουμε Αγιο Μύρο από την Κωνσταντινούπολη, τότε είμαστε εξαρτημένοι».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων