29/12/2021 29/12/2021 “Η διαμόρφωση ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής και η ανάπτυξη σχεδίου δράσης για τον προσβάσιμο τουρισμό είναι κορυφαία προτεραιότητά μας”, ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι “νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας με αναπηρία και μεριμνούμε ως οργανωμένη Πολιτεία για την πρόσβασή τους σε τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις”. Είναι ενδεικτικό ότι στο...
29 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2021 - 13:48

Νέες εγκαταστάσεις για ΑμεΑ και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες

Διαδώστε:
Νέες εγκαταστάσεις για ΑμεΑ και ειδικές πληθυσμιακές ομάδες

“Η διαμόρφωση ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής και η ανάπτυξη σχεδίου δράσης για τον προσβάσιμο τουρισμό είναι κορυφαία προτεραιότητά μας”, ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι “νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας με αναπηρία και μεριμνούμε ως οργανωμένη Πολιτεία για την πρόσβασή τους σε τουριστικούς προορισμούς και επιχειρήσεις”.

Είναι ενδεικτικό ότι στο νόμο του Υπουργείου Τουρισμού που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, θεσμοθετήθηκαν το “Σήμα Προσβάσιμου Τουριστικού Προορισμού”, με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη προορισμών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να είναι προσβάσιμοι σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων (π.χ. εμποδιζόμενα άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, έγκυοι, παιδιά), αλλά και το “Σήμα Προσβάσιμης Τουριστικής Επιχείρησης” σε τουριστικές επιχειρήσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και παρακίνησή τους, ώστε να γίνουν πιο φιλικές, προσβάσιμες και άρα ευκολότερα επισκέψιμες σε άτομα – πολίτες και τουρίστες – με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα.

Πολύ σημαντικό πυλώνα του σχεδίου για τον προσβάσιμο τουρισμό αποτελούν τα έργα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες και των συναφών με αυτές εγκαταστάσεων, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση από όλους τους επισκέπτες στον προορισμό. Εκεί εντάσσονται έργα στις ελληνικές παραλίες, με ημι-μόνιμες υποδομές, όπως ράμπες πρόσβασης στην παραλία, διάδρομοι για πρόσβαση στην όχθη με αναπηρικό αμαξίδιο, εγκαταστάσεις ντους, αποδυτηρίων και τουαλετών, χώροι σκίασης για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων κ.α., παρεμβάσεις που θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου να αναπτυχθεί ένας ολοκληρωμένος τουριστικά προσβάσιμος θαλάσσιος προορισμός.

“Η διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος με πολιτικές προσβάσιμου τουρισμού είναι σημαντικά εργαλεία για την ανάδειξή της Ελλάδας σε προορισμό προσβάσιμου τουρισμού”, επισημαίνει ο υπουργός Τουρισμού, αναφέροντας ενδεικτικά δράσεις, όπως η ενίσχυση της διαβούλευσης με τις Περιφέρειες μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, αλλά και με το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού και των Ατόμων με Αναπηρία, η δημιουργία Δικτύου Προσβάσιμων Τουριστικών Προορισμών, η ένταξη του προσβάσιμου τουρισμού στο ετήσιο Marketing Plan και η δημιουργία λογότυπου προσβασιμότητας για την ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμού προσβάσιμου τουρισμού.

Επιπλέον, όλοι οι ιστότοποι του ΕΟΤ αναβαθμίζονται προκειμένου να είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ‘Ατομα με Αναπηρία, ενώ πολύ μεγάλο βάρος δίνει το Υπουργείο Τουρισμού στην ένταξη στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις τουριστικές υπηρεσίες, με την εισαγωγή στα προγράμματα σπουδών των Σχολών του Υπουργείου Τουρισμού σχετικών θεματικών ενοτήτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων