01/03/2021 01/03/2021 Την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Σερβίας για την στήριξη των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς με εκπροσώπους της σερβικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια....
01 Μαρτίου, 2021 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 8:53

Νέες πρωτοβουλίες για τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Νέες πρωτοβουλίες για τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο

Την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Σερβίας για την στήριξη των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση που είχε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς με εκπροσώπους της σερβικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής ο κ. Βούτσιτς προανήγγειλε μια σειρά πρωτοβουλιών για την στήριξη των Σέρβων στην περιοχή, ώστε να μην εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
“Με αυτές τις ανακοινώσεις και τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ληφθούν, η πολιτεία της Σερβίας στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα στήριξης προς τους ανθρώπους της στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια” τονίζει ο Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος και προσθέτει: “Εδώ και χρόνια, η Επισκοπή μας, με τη βοήθεια του Γραφείου Κοσσυφοπεδίου της Κυβέρνησης της Σερβίας, επιβιώνει με τους κληρικούς, τους μοναχούς και τους πιστούς ανθρώπους σε πολύ δύσκολες συνθήκες ασφάλειας και οικονομικής φύσης. Αυτή είναι μια ευκαιρία”
“Είναι απόλυτα σαφές σε εμάς, που ζούμε σήμερα στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου ότι το κράτος και η εκκλησία μας είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του λαού μας. Συνεισφέροντας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και εντός των δυνατοτήτων και των ευθυνών του, έχουμε μια ιστορική υποχρέωση να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε ό, τι έχουμε και ειδικά να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους μας να μην εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι, ακόμα και όσοι αναγκάστηκαν μετά από πιέσεις να φύγουν, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις εστίες τους στο άμεσο μέλλον. Ως Εκκλησία, παραμένουμε βαθιά αφοσιωμένοι στην ενίσχυση της ενότητας του λαού μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων