13/12/2023 13/12/2023 Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ακόμα Πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και συντονιστή το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ουρανία Τζωράκη. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Saving our Water – Εξοικονομώντας το Νερό μας” (SaveH2O – KA220-SCH-071B950A). Οι υπόλοιποι εταίροι του Προγράμματος είναι: η EUFORA από τη Χίο,...
13 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2023 - 13:43

Νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με εταίρο την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτη

Διαδώστε:
Νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με εταίρο την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτη

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ακόμα Πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και συντονιστή το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ουρανία Τζωράκη. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Saving our Water – Εξοικονομώντας το Νερό μας” (SaveH2O – KA220-SCH-071B950A).

Οι υπόλοιποι εταίροι του Προγράμματος είναι: η EUFORA από τη Χίο, η EUROCY INNOVATIONS από την Κύπρο, το Δημοτικό Σχολείο “Elin Pelin” από τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) της Ερμούπολης στη Σύρο, και η Interprojects από τη Βουλγαρία.

Ο βασικός άξονας του Προγράμματος είναι το νερό και η εξοικονόμησή του, αλλά και η σύνδεσή του με την κλιματική κρίση και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που συνδέονται με την αξία του για τον άνθρωπο και τη σύγχρονη κοινωνία, μέσω STEAM προσεγγίσεων (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics – Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη, Μαθηματικά).

Από το Πρόγραμμα θα παραχθεί πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό συμπεριλαμβάνοντας χρήση σύγχρονων εφαρμογών και οπτικοακουστικών μέσων, καθώς το Πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω πρακτικών εφαρμογών STEΑM για την εξοικονόμηση του νερού.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση όλων των εταίρων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει διήμερη Συνεδρίαση των φορέων του Προγράμματος με φυσική παρουσία στην έδρα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη 22-23 Ιανουαρίου.

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης είναι υπεύθυνη για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του Έργου, οπότε και θα προωθεί στην τοπική και ευρωπαϊκή κοινότητα το σχετικό υλικό, που θα ετοιμαστεί στο πλαίσιο του Προγράμματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων