17/04/2023 17/04/2023 Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών – Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Πιερίας, έχουν αναλάβει την υλοποίηση ενός Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σημειώνεται ότι ο Γέρων Εφραίμ ο Βατοπαιδινός προσέφερε...
17 Απριλίου, 2023 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 21:14

Nέο Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Nέο Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στην Κατερίνη

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών – Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Πιερίας, έχουν αναλάβει την υλοποίηση ενός Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σημειώνεται ότι ο Γέρων Εφραίμ ο Βατοπαιδινός προσέφερε από το Άγιον Όρος την εικόνα που μπήκε ήδη στο προσκυνητάρι και δύο μεγάλα τραπέζια συνεδριάσεων.

Το Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια «Παναγία η Βηματάρισσα» ξεκίνησε τη λειτουργία του την 3η Απριλίου 2023 και βρίσκεται στην οδό 7ης Μεραρχίας 14, Κατερίνη 60133, τηλ: 23510-76942.

Το προσωπικό απαρτίζουν οι παρακάτω ειδικότητες: Επιστημονικά Υπεύθυνος, Νευρολόγος, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Γυμναστής, Λογιστής, Διοικητικοί Υπάλληλοι, Καθαρίστρια. Το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα – Παρασκευή 7.30-15.30.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες επισκέψεις ωφελουμένων και οι υπηρεσίες που προσφέρονται ή προβλέπεται να οργανωθούν, τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά στο άμεσο μέλλον, αφορούν:

– Έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της άνοιας με εφαρμογή των παρακάτω:

• λήψη ιατρικού και ψυχοκοινωνικού ιστορικού
• πλήρη νευρολογικό έλεγχο
● πλήρη νευροψυχολογική εκτίμηση
● φαρμακευτική θεραπεία

– Προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης και ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα με νόσο Alzheimerκαι με ήπια νοητική διαταραχή σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ο στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η βελτίωση των νοητικών λειτουργιών και της καθημερινής λειτουργικότητας των ωφελουμένων. Ορισμένα τέτοια προγράμματα αφορούν:

● μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις με νοητικές ασκήσεις (γραπτές ασκήσεις, ασκήσεις μέσω κινητικών εντολών, μουσικών ερεθισμάτων, αριθμητικών πράξεων, οπτικοακουστικού υλικού κ. ά.)
● μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις νοητικής ενδυνάμωσης (εκπαίδευση και εκμάθηση ξένων γλωσσών, ενίσχυση της μνήμης, της προσοχής και του λόγου, προσανατολισμός στην επικαιρότητα, νοητική άσκηση μέσω τέχνης, έργων ζωγραφικής και μουσικής κ.ά.)
● φυσική άσκηση – γυμναστική
– Ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη των περιθαλπόντων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
● ατομική συνάντηση με περιθάλποντα για ψυχο-κοινωνική εκτίμηση ή συμβουλευτική υποστήριξη
● ομάδες ψυχολογικής στήριξης περιθαλπόντων (ομάδα στήριξης, ομάδα ψυχοεκπαίδευσης, ομάδα διαχείρισης πένθους, διαδικτυακή ομάδα στήριξης για τους περιθάλποντες, οικογενειακή στήριξη και δυαδική παρέμβαση)
● οικογενειακή συνάντηση προς ενημέρωση των μελών της οικογένειας

Πληροφορίες – Ραντεβού:

Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια «Παναγία η Βηματάρισσα»
7ης Μεραρχίας 14, Κατερίνη 60133Τηλ: 23510-76942
Γραμμή στήριξης: 2310 909000

Χορηγίες – Δωρεές

Πολλές ευχαριστίες οφείλονται στη συγκινητική προσφορά και ανταπόκριση των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι συνεισέφεραν σημαντικά στη διαμόρφωση και στον εξοπλισμό του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια «Παναγία η Βηματάρισσα», όπως:

• Η Εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ως ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ, η οποία προσέφερε €4.000,00.
• Η Εταιρεία FYLIANNAως ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ, η οποία προσέφερε 5 καρέκλες γραφείου, 30 καρέκλες επισκέπτη Ντουλάπα γυμναστηρίου και τα έπιπλα κουζίνας.
• Ο κ. Σπύρος Κουλκουδίνας θα προσφέρει έναν απινιδωτή.
• Ο γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός προσέφερε από το Άγιον Όρος την εικόνα που μπήκε ήδη στο προσκυνητάρι και 2 μεγάλα τραπέζια συνεδριάσεων.
• Η εταιρεία Μάρμαρα Κρομμύδαςπροσέφερε τα μάρμαρα για το προσκυνητάρι.
• Η Εθνική Τράπεζα μας προσέφερε 5 γραφεία για τους υπαλλήλους.
• Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριακίδης προσέφερε 2 τραπέζια για την κουζίνα και 2 μακρόστενα τραπέζια συνεδριάσεων.
• O κ. Γρηγόρης Μητσοκάπας προσέφερε ένα τραπέζι και 2 καρέκλες.
• Ο κ. Ηλίας Νόλης προσέφερε 2 γραφεία, καρέκλες, καναπέ, τραπεζάκι, 3 ντουλάπες.

 E-mail[email protected]

Websitewww.alzheimer-hellas.gr

Twitter: @AlzheimerHellas

 Τηλ: 23510-76942

Τηλεφωνική Γραμμής στήριξης: 2310-909000

Facebook: AlzheimerHellas

Youtube: Alzheimer Hellas

Instagram: Alzheimer Hellas

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων