05/08/2020 05/08/2020 Στους πολίτες αναμένεται να απευθυνθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του μήνυμά, καθώς έχει σημάνει συναγερμός στη χώρα από τα αυξανόμενα κρούσματα της πανδημίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μαγνητοσκοπήσει το μήνυμα αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό...
05 Αυγούστου, 2020 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2020 - 9:44

Νέο μήνυμα πρωθυπουργού- Το «ευχαριστώ» στην Εκκλησία

Διαδώστε:
Νέο μήνυμα πρωθυπουργού- Το «ευχαριστώ» στην Εκκλησία

Στους πολίτες αναμένεται να απευθυνθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του μήνυμά, καθώς έχει σημάνει συναγερμός στη χώρα από τα αυξανόμενα κρούσματα της πανδημίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μαγνητοσκοπήσει το μήνυμα αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό.
Xθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημέρωση από τον Καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, σε σχέση με τα επιστημονικά δεδομένα της εξαπλώσεως του κορωνοϊού.

 

Ο κ. Χαρδαλιάς μεταξύ των νέων μέτρων που εξήγγειλε, ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ως τις 31/08. Το μέτρο αφορά τόσο το χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.
Επίσης, ο υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Εκκλησία, ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο ο οποίος με δήλωσή του τόνισε ότι η Εκκλησία θα αρθεί για μία ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Μακαριωτάτου, στην οποία τονίζεται ότι η Εκκλησία θα σταθεί και πάλι στο πλευρό της κοινωνίας:

«Η Εκκλησία μας, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, στάθηκε, όπως ακριβώς όφειλε, με όλες της τις δυνάμεις, στο πλευρό της υπεύθυνης ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της εθνικής δοκιμασίας. Ενωμένοι, και πάντα στο πλαίσιο της αγαστής συμπόρευσης που, ιστορικά και διαχρονικά, χαρακτηρίζει τη σχέση των δύο κορυφαίων θεσμών του έθνους μας, πετύχαμε πολλά. Η Ελλάδα μας έγινε επαινετό παράδειγμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, γιατί όλοι μαζί, με αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, ακούσαμε τους ειδικούς και προστατεύσαμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και υγείας, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Χωρίς άλλωστε τους ανθρώπους ούτε Πολιτεία υπάρχει ούτε Εκκλησία. Και η αποστολή της Εκκλησίας δεν είναι άλλη από το να διακονεί τον άνθρωπο θυσιαστικά και στον απόλυτο βαθμό, με ασύνορη αγάπη για το πρόσωπό του και για την ύπαρξή του. Σήμερα, που ο κίνδυνος της πανδημίας φαίνεται να απειλεί εκ νέου τη χώρα μας, η Εκκλησία μας, και πάλι, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και αυτό θα πράξει. Όπως άλλωστε και ο πιστός λαός μας, που, πειθαρχημένα και συνετά, ακολούθησε και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Για το κοινό καλό. Για να αποτελέσει σύντομα η πανδημία, με τη βοήθεια του Θεού και με την κομβική συμβολή της επιστήμης, έναν εφιάλτη που πέρασε ανεπιστρεπτί, με το μικρότερο δυνατό κόστος για την πατρίδα μας και για τον λαό μας».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων