16/04/2019 16/04/2019 Μέσα από τα ερείπια, τις κατεστραμμένες εκκλησίες και τις απειλές οι Χριστιανοί στο Χαλέπι της Συρίας αντιστέκονται. Ωστόσο, κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Οι πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου της Αντιοχείας με την αρωγή της Εκκλησίας της Ρωσίας ξαναχτίζουν δειλά τους ναούς, αλλά και τα σχολεία. “Ο Θεός βοηθά να αναστηθεί η Εκκλησία στην Συρία” τονίζουν. Και...
16 Απριλίου, 2019 - 8:02

Νέοι από το Χαλέπι: “Κάθε μέρα ζούμε την Ανάσταση”

Διαδώστε:
Νέοι από το Χαλέπι: “Κάθε μέρα ζούμε την Ανάσταση”

Μέσα από τα ερείπια, τις κατεστραμμένες εκκλησίες και τις απειλές οι Χριστιανοί στο Χαλέπι της Συρίας αντιστέκονται. Ωστόσο, κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Οι πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου της Αντιοχείας με την αρωγή της Εκκλησίας της Ρωσίας ξαναχτίζουν δειλά τους ναούς, αλλά και τα σχολεία.
“Ο Θεός βοηθά να αναστηθεί η Εκκλησία στην Συρία” τονίζουν.
Και παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, και το να είσαι Χριστιανός στην Συρία ενέχει κινδύνους, η κατάσταση βελτιώνεται. Πολύ συγκινητική είναι η εικόνα που δημοσιεύει το opendoorsus.gr από μια ομάδα νεαρών που μαζεύτηκαν στο Χαλέπι για να υμνήσουν τον Κύριο και να ψάλλουν ενόψει της εορτής του Πάσχα. “Κάθε μέρα ζούμε την Ανάσταση του Κυρίου” τονίζουν.
Στην Συρία υπολογίζετα ότι ζουν 814.000 Χριστιανοί σε συνολικό πληθυσμό 18 εκατ. κατοίκων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: , ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων