04/09/2020 04/09/2020 Ο Κύπριος Αιγυπτιώτης Αντώνης Καζαμίας ανέλαβε νέος Διαχειριστικός Διευθυντής του ιστορικού παροικιακού Ιδρύματος Αμπέτ, υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργεί η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου. Την απόφαση έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Φαράν και Ραϊθούς και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αμπετείου Σχολής Δαμιανός, καλωσορίζοντας στο ΔΣ της Σχολής ως νέο Αντιπρόεδρο και εκπρόσωπό του, τον Κύπριο Αιγυπτιώτη επιχειρηματία....
04 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2020 - 9:01

Νέος διαχειριστικός διευθυντής στην Αμπέτειο Σχολή

Διαδώστε:
Νέος διαχειριστικός διευθυντής στην Αμπέτειο Σχολή

Ο Κύπριος Αιγυπτιώτης Αντώνης Καζαμίας ανέλαβε νέος Διαχειριστικός Διευθυντής του ιστορικού παροικιακού Ιδρύματος Αμπέτ, υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργεί η Αμπέτειος Σχολή Καΐρου.

Την απόφαση έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Φαράν και Ραϊθούς και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αμπετείου Σχολής Δαμιανός, καλωσορίζοντας στο ΔΣ της Σχολής ως νέο Αντιπρόεδρο και εκπρόσωπό του, τον Κύπριο Αιγυπτιώτη επιχειρηματία.

Ο κ. Αντώνης Καζαμίας, είναι απόφοιτος ο ίδιος του σχολείου αλλά και πάντοτε στάθηκε στο πλευρό της Ιεράς Μονής Σινά, τελεί τα τελευταία χρόνια και Σύμβουλος του Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά, Στρατηγού Χάλιντ Φούντα, ενός από τους πιο φιλέλληνες Αιγυπτιώτες αξιωματούχους.

Η Αμπέτειος Σχολή είναι ένα από τα παλαιότερα ομογενειακά σχολεία στον κόσμο. Λειτουργεί από το 1861.

Με δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του κ. Καζαμία, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και Πρόεδρο του Ιδρύματος του ιστορικού σχολείου της Αμπετείου, σε όλες τις αρχές, τόσο τις ελληνικές, τις κυπριακές όσο και τις αιγυπτιακές.

Να σημειωθεί ότι η Αμπέτειος Σχολή προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο στην τοπική αιγυπτιακή κοινωνία, καθώς λειτουργεί και αραβόφωνο αλλά και αγγλόφωνο τμήμα για 1.500 περίπου Αιγυπτίους μαθητές, ενώ υπάρχει και η προοπτική ένταξης της ελληνικής γλώσσας στα τμήματα αυτά, με πρόταση του Αρχιεπισκόπου Σινά Δαμιανού και με την ευθύνη πλέον του νέου Διαχειριστικού Διευθυντή Αντώνη Καζαμία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων