21/07/2020 21/07/2020 Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Κανονικού και Εκκλησιαστικού Δικαίου Νίκος Μαγγιώρος εξελέγη νέος Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ ως Αναπληρώτρια Πρόεδρος εξελέγη η Αν. Καθηγήτρια Ευαγγελία Αμοιρίδου.   Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Θεολογίας, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής, αναφέρεται: “Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους κ.κ. Νίκο Μαγγιώρο και...
21 Ιουλίου, 2020 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 11:02

Νέος Πρόεδρος στο Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ

Διαδώστε:
Νέος Πρόεδρος στο Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Κανονικού και Εκκλησιαστικού Δικαίου Νίκος Μαγγιώρος εξελέγη νέος Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ ως Αναπληρώτρια Πρόεδρος εξελέγη η Αν. Καθηγήτρια Ευαγγελία Αμοιρίδου.  

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Θεολογίας, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής, αναφέρεται: “Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους κ.κ. Νίκο Μαγγιώρο και Ευαγγελία Αμοιρίδου για την επάξια εκλογή τους στη θέση του νέου Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας αντίστοιχα. Η διακονία τους να είναι δημιουργική και αντάξια τόσο της ιστορίας όσο και του προσανατολισμού του Τμήματος”.

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ

Ο Νίκος Μαγγιώρος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Κανονικού και Εκκλησιαστικού Δικαίου στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ (ΦΕΚ τ. Γ’ 1212 / 30-12-2011).

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Ποντιφικό Πανεπιστημίου του Λατερανού στη Ρώμη. Διδάσκει Ορθόδοξο Κανονικό Δίκαιο, Πηγές του Κανονικού Δικαίου, Συγκριτικό Κανονικό Δίκαιο, Εκκλησιαστικό Δίκαιο, Σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κυριότερες δημοσιεύσεις του είναι: La recezione della normativa conciliare nel diritto imperiale in materia di fede conservato in CTh. XVI”), Roma, 1998, Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η δονατιστική έριδα. Συμβολή στη μελέτη των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας κατά την κωνσταντίνεια περίοδο, Θεσσαλονίκη, εκδ. Βυζάντιον, 2001. State and Church in Greece: “To reform or not to reform?”, Droit et Religions, Annuaire», Vol. 2 t. 1 (2006-2007), σ. 496-534. Το περιουσιακό δίκαιο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, (De bonis Ecclesiae temporalibus.) To πέμπτο βιβλίο του Κώδικα Κανονικού Δικαίου, Εισαγωγή – Μετάφραση – Ερμηνευτικά σχόλια. Θεσσαλονίκη, Εκδόσεις Βάνιας, 2007. Religious education in Greece, in: The Routledge International Handbook of Religious Education, New York 2013, σ. 130-138.

Οργάνωσε και συμμετείχε σε διάφορα συνέδρια με θέμα το διάλογο μεταξύ των χριστιανών και για τις σχέσεις θρησκείας και κράτους.

Είναι Συντονιστής ECTS του Τμήματος Θεολογίας και μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΠΘ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων