16/05/2021 16/05/2021 Ως “έναν απόλυτα νόμιμο στόχο” χαρακτήρισε το κτίριο όπου στεγάζονταν Μέσα Ενημέρωσης στη Γάζα και το οποίο καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το Σάββατο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι βασίζεται σε πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών. Το κτίριο, το οποίο στέγαζε συγκεκριμένα τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και της τηλεόρασης Al-Jazeera, στέγαζε...
16 Μαΐου, 2021 - 20:58
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2021 - 20:40

Νετανιάχου: «Το κτίριο όπου στεγάζονταν ΜΜΕ ήταν «ένας απόλυτα νόμιμος στόχος»

Διαδώστε:
Νετανιάχου: «Το κτίριο όπου στεγάζονταν ΜΜΕ ήταν «ένας απόλυτα νόμιμος στόχος»

Ως “έναν απόλυτα νόμιμο στόχο” χαρακτήρισε το κτίριο όπου στεγάζονταν Μέσα Ενημέρωσης στη Γάζα και το οποίο καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το Σάββατο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι βασίζεται σε πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Το κτίριο, το οποίο στέγαζε συγκεκριμένα τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και της τηλεόρασης Al-Jazeera, στέγαζε επίσης “ένα γραφείο ‘πληροφοριών’ για την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση (…) που προετοιμάζει και οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών”, εξήγησε ο Νετανιάχου μιλώντας στην εκπομπή “Face the Nation” του αμερικανικού δικτύου CBS. «Συνεπώς είναι ένας απόλυτα νόμιμος στόχος».

Πρόσθεσε επίσης ότι οι πληροφορίες σχετικά με την επίθεση του Σαββάτου κοινοποιήθηκαν στις αμερικανικές αρχές.

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει όσους βρίσκονταν μέσα στο κτίριο πριν ξεκινήσει η επίθεση, δήλωσε ο Νετανιάχου.

«Στοχεύουμε μια τρομοκρατική οργάνωση που στοχεύει τους πολίτες μας και κρύβεται πίσω από αυτούς, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων