07/04/2020 07/04/2020 90 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – 81 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους – 1.832 τα κρούσματα – Χαρδαλιάς: Καμία χαλάρωση των μέτρων Στα 77 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε...
07 Απριλίου, 2020 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 19:31

Νικ. Χαρδαλιάς: “Καμία χαλάρωση στα μέτρα μέχρι τις 27 Απριλίου”

Διαδώστε:
Νικ. Χαρδαλιάς: “Καμία χαλάρωση στα μέτρα μέχρι τις 27 Απριλίου”

90 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – 81 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους – 1.832 τα κρούσματα – Χαρδαλιάς: Καμία χαλάρωση των μέτρων

Στα 77 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ενθαρρυντικά στοιχεία που αφορούν τις εγκύους, όπως προκύπτουν από μελέτη που έγινε σε 43 έγκυες γυναίκες στη Νέα Υόρκη και έδειξε ότι «το 86% από αυτές παρουσίασαν την πολύ ήπια μορφή της νόσου, ό,τι δηλαδή συμβαίνει και στον γενικό πληθυσμό, σε αντίθεση με τις επιδημίες Sars και του ιού Η1Ν1, που ήταν πολύ πιο επιβαρυντικές για τις έγκυες γυναίκες. Επίσης, κανένα από τα μωρά στη μελέτη αυτή δεν βρέθηκε μολυσμένο».

Τέλος, ο Σ. Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημερινή παγκόσμια ημέρα υγείας η οποία είναι αφιερωμένη στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες. Όπως είπε, “οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και συχνά πέφτουν θύματα ακόμη και σωματικής ή ψυχολογικής βίας. Η προστασία τους πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» τόνισε ευχαριστώντας τους για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν”.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ τόνισε από την πλευρά του πως δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση στα μέτρα μέχρι και τις 27 Απριλίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων