02/12/2020 02/12/2020 Οι Νορβηγοί μπορούν να καλέσουν έως δέκα επισκέπτες στα σπίτια τους σε δύο ξεχωριστές περιστάσεις ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ στις Εκκλησίες θα επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 πιστών. «Δεν θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με αυξανόμενους...
02 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2020 - 19:31

Νορβηγία: Χριστούγεννα με 50 πιστούς στις εκκλησίες

Διαδώστε:
Νορβηγία: Χριστούγεννα με 50 πιστούς στις εκκλησίες

Οι Νορβηγοί μπορούν να καλέσουν έως δέκα επισκέπτες στα σπίτια τους σε δύο ξεχωριστές περιστάσεις ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας Έρνα Σόλμπεργκ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ στις Εκκλησίες θα επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 πιστών.

«Δεν θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με αυξανόμενους αριθμούς μολύνσεων και νέους περιορισμούς τον Ιανουάριο», δήλωσε η Σόλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Ένα νοικοκυριό, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να δεχθεί έως δέκα προσκεκλημένους, σε δύο ξεχωριστές περιστάσεις. Όσοι δεν είναι μέλη του νοικοκυριού πρέπει να κρατούν απόσταση ενός μέτρου.

«Οι κανόνες απόστασης θα ισχύουν καθ΄όλη τη διάρκεια των συναντήσεων. Από τη στιγμή που σερβίρετε το κρασί με τα μπαχαρικά μέχρι να καθήσετε στο τραπέζι. Όταν ανοίγουν τα δώρα. Και όταν σερβίρεται ο καφές και το κέικ των Χριστουγέννων (Christmas cake)», είπε η Σόλμπεργκ.

Για όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, ο κανόνας που ισχύει τώρα για έως πέντε προσκεκλημένους θα διατηρηθεί μέχρι την Πρωτοχρονιά, πρόσθεσε, αλλά κάλεσε τους Νορβηγούς να επιδιώξουν τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών. Στις εκκλησίες, επιτρέπεται η παρουσία έως και 50 ατόμων.

Ο 14ήμερος σωρευτικός αριθμός θετικών διαγνώσεων COVID-19 στη Νορβηγία ανά 100.000 κατοίκους ήταν 128,8 έως και χθες, Τρίτη, ο τέταρτος χαμηλότερος στην Ευρώπη μετά την Ισλανδία, την Ιρλανδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των εβδομαδιαίων μολύνσεων μειώθηκε σε όλη τη χώρα μετά την αύξηση που είχε καταγραφεί τις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων