26/07/2022 26/07/2022 Εκπαιδευτική-προσκυνηματική επίσκεψη στο Δίστομο Βοιωτίας πραγματοποίησαν τις σπουδαστές και σπουδάστριες της ανωτάτης στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ). Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τη σφαγή των 223 κατοίκων του Διστόμου από τους Γερμανούς ναζί των SS, στις 10 Ιουνίου 1944. Η αντιπροσωπεία της Σχολής  επισκέφθηκε το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, όπου ενημερώθηκαν από το...
26 Ιουλίου, 2022 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2022 - 9:42

Νοσηλευτές Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής στο Δίστομο -Ενημερώθηκαν για τη σφαγή αμάχων από τους Ναζί

Διαδώστε:
Νοσηλευτές Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής στο Δίστομο -Ενημερώθηκαν για τη σφαγή αμάχων από τους Ναζί

Εκπαιδευτική-προσκυνηματική επίσκεψη στο Δίστομο Βοιωτίας πραγματοποίησαν τις σπουδαστές και σπουδάστριες της ανωτάτης στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ).

Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τη σφαγή των 223 κατοίκων του Διστόμου από τους Γερμανούς ναζί των SS, στις 10 Ιουνίου 1944.

Η αντιπροσωπεία της Σχολής  επισκέφθηκε το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, όπου ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Μουσείου για το πιο άγριο και ειδεχθές έγκλημα κατά αμάχων που έκαναν τα γερμανικά στρατεύματα κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου -έχει χαρακτηριστεί και δικαστικά ως έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.

Οι εκπαιδευόμενοι στρατιωτικοί-νοσηλευτές ενημερώθηκαν και για το ρόλο που έπαιξαν μετά τη σφαγή οι εθελοντές νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού, φροντίζοντας επιτόπου τραυματίες, όπως και για το ιατρικό έργο εθελοντών γιατρών από το Δίστομο.

Η ΣΑΝ στελεχώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας με πτυχιούχους Νοσηλευτές- Νοσηλεύτριες πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης -μια κρίσιμη ειδικότητα για τα στρατιωτικά Νοσοκομεία και τις Μονάδες Εκστρατείας με σημαντικό ρόλο δίπλα -δίπλα στους στρατιωτικούς γιατρούς και τους μαχητές της πρώτης γραμμής.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων