29/11/2023 29/11/2023 Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σ. Σπάσογιεβιτς (Dušan S. Spasojević) τονίζει ότι “η Σερβία υποστηρίζει το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο“. “Η Ελλάδα έχει και θα έχει την ανοιχτή και απερίφραστη υποστήριξη της Σερβίας στο θέμα αυτό...
29 Νοεμβρίου, 2023 - 12:52
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2023 - 12:54

Ντούσαν Σπασόγιεβιτς: “Η Σερβία υποστηρίζει το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα”

Διαδώστε:
Ντούσαν Σπασόγιεβιτς: “Η Σερβία υποστηρίζει το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα”

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σ. Σπάσογιεβιτς (Dušan S. Spasojević) τονίζει ότι “η Σερβία υποστηρίζει το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο“.

“Η Ελλάδα έχει και θα έχει την ανοιχτή και απερίφραστη υποστήριξη της Σερβίας στο θέμα αυτό σε όλους τους οργανισμούς των ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένης της UNESCO. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα πολιτισμικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα”, υπογραμμίζει ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα Ελληνικά το βιβλίο του Ντούσαν Σπασόγιεβιτς με τίτλο «Ελλάδα: Ο αγώνας για την ανεξαρτησία, η συγκρότηση του κράτους και η παλιγγενεσία του έθνους», μετά την μεγάλη απήχηση που είχε στο σερβικό αναγνωστικό κοινό, καθώς για πρώτη φορά εκδόθηκε στη σερβικλη γλώσσα το 2021. (Δαιβάστε σχετικά: Το 1821 με την ματιά ενός Σέρβου διπλωμάτη)

 

Διαβάστε ακόμη: 

Ο Πρέσβης της Σερβίας Ντούσαν Σπασόγιεβιτς στο ope.gr: Αναπόσπαστο μέρος των σερβοελληνικών σχέσεων η κοινή Ορθόδοξη πίστη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων