21/01/2021 21/01/2021 Με τους εκπροσώπους του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας της Αλεξάνδρειας συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, πριν ολοκληρώσει την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο. Από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μέχρι τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου της Αλεξάνδρειας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε μηνύματα συμφιλίωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κρατών, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που...
21 Ιανουαρίου, 2021 - 9:59

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στα μέρη που “ελληνισμός ακμάζει”

Διαδώστε:
Ο Α/ΓΕΕΘΑ στα μέρη που “ελληνισμός ακμάζει”

Με τους εκπροσώπους του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας της Αλεξάνδρειας συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, πριν ολοκληρώσει την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο.

Από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μέχρι τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου της Αλεξάνδρειας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε μηνύματα συμφιλίωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κρατών, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική παροικία ως “προμαχώνας του Ελληνισμού”

Στον ΕΝΟΑ τον υποδέχθηκε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ιωάννης Σιόκας.

«Η Αίγυπτος είναι μία χώρα ξεχωριστή και ιδιαίτερα για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φλώρος και πρόσθεσε: «Εσείς που ζείτε εδώ, το γνωρίζετε. Και εμείς όμως που ζούμε στην Ελλάδα, το αντιλαμβανόμαστε έτσι όπως ακριβώς το νιώθετε εσείς και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια” υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Σε εσάς, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, γιατί εσείς εδώ είστε οι προμαχώνες του Ελληνισμού με την ευρεία έννοια. Είστε οι άνθρωποι που είστε τύποις σε έναν ξένο χώρο, αλλά που αποτελεί πατρίδα σας η Αλεξάνδρεια”

“Πάντα νιώθω πολύ συγκινημένος και περήφανος όταν βρίσκομαι σε μέρη όπου ο Ελληνισμός ακμάζει με όλα τα προβλήματα και με όλα τα θέματα που ενδεχομένως υπάρχουν και ακμάζει σε τέλεια συνεργασία με το ντόπιο στοιχείο”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Σιόκας επεσήμανε τη σημασία της παρουσίας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, μία παρουσία «που βρίθει πολλών μηνυμάτων και συμβολισμών. Και μαζί με την Αίγυπτό μας, τη φιλόξενη αυτή χώρα, πρέπει να το τονίσουμε αυτό διότι ποτέ δεν είχαμε προβλήματα εδώ όσες γενιές κι αν υπήρξαν εδώ, είστε πυλώνες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Οι λαοί μας είναι υπέρμαχοι πάντα της ειρήνης και της καλής γειτονίας. Και είμαστε υπερήφανοι και για σας που είστε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και εύχομαι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα μας».

Θερμή υποδοχή στον Α/ΓΕΕΘΑ επεφύλαξε και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, στη μεγάλη Αίθουσα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ψέλνοντας το «Τη Υπερμάχω» υποδέχθηκαν τον Α/ΓΕΕΘΑ

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, καθώς η επίσκεψή μου στην Αίγυπτο δεν είναι μία απλή εθιμοτυπική επίσκεψη σε μία οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Η επίσκεψή μου αυτή στην Αίγυπτο, έρχεται μετά από μία μακρόχρονη συνεργασία που έχουμε με αυτό το κράτος, αυτό το αδελφό κράτος, που είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης και έχουμε βαθιές και ισχυρές σχέσεις, τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και σε επίπεδο κυβερνήσεων», τόνισε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

«Προσεύχομαι στη μητέρα των στρατηγών, στην Παναγία, για τα ένδοξα στρατευμένα παιδιά σας και για εσάς προσωπικά», τόνισε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, εκφράζοντας τη χαρά του που ο κ. Φλώρος είναι ο πρώτος επισκέπτης στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου κατά το νέο έτος 2021. Παράλληλα δε, επεσήμανε ότι «όταν θέλεις ειρήνη, πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος και να προετοιμάζεσαι για πόλεμο».

Η αναφορά στον Ελληνισμό της Αιγύπτου
Παρουσία και του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, αλλά και του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, επισημαίνοντας ότι «η Αίγυπτος ήταν πάντοτε και είναι μία φιλόξενη χώρα, όπου ήρθαν 300.000 Έλληνες.

Η επιστροφή στην Ελλάδα
Αξίζει να σημειωθεί και η συγκινητική στιγμή, όπου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσέφερε στον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο μία μεγάλη εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, του αγίου που και ο ίδιος φέρει και το όνομά του, ο δε κ. Φλώρος ανταπέδωσε με αναμνηστικά δώρα προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ευχαριστώντας για τη θερμή υποδοχή κατά την επίσκεψή του αυτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων