29/09/2020 29/09/2020 «Να έχετε ψηλά το κεφάλι» ήταν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου την ώρα που την Κυριακή μεταφερόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με αναπνευστικά προβλήματα, όπως μετέδωσε το Creta24 και αναμετέδωσε το πλήθος των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης: “Εκείνος σε όλη του τη ζωή είναι...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 19:29

Ο αετός της Κρήτης και η λεβεντιά μέσα στο ασθενοφόρο

Διαδώστε:
Ο αετός της Κρήτης και η λεβεντιά μέσα στο ασθενοφόρο

«Να έχετε ψηλά το κεφάλι» ήταν τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου την ώρα που την Κυριακή μεταφερόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με αναπνευστικά προβλήματα, όπως μετέδωσε το Creta24 και αναμετέδωσε το πλήθος των ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτό δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης: “Εκείνος σε όλη του τη ζωή είναι δυνατός και πάντοτε δίνει σε όλους μας ένα μήνυμα. Και χθες μέσα στο ασθενοφόρο, πηγαίνοντας στο ΠΑΓΝΗ, το ίδιο μάς επαναλάμβανε: ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ μάς έλεγε και μη στεναχωριέσθε!”

Ακούστε εδώ τον Επίσκοπο Κνωσού

Από τα πρώτα χρόνια της διακονίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Σεβασμιώτατος απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα λόγω του ανοίγματος της Εκκλησίας προς την κοινωνία και υποθέτει κανείς τόσο πολύ ήδη μιλούν αυτά τα λόγια του, μέσα απο το ασθενοφόρο, στη λεβέντικη και θαρραλέα κρητική καρδιά του ποιμνίου του.

Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης νοσηλεύεται σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση για τρίτη ημέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Διαβάστε το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος , νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ΠαΓΝΗ, από τις 27/09/2020 για οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Είναι διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, απύρετος και αιμοδυναμικά σταθερός. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης και προς το παρόν, αντιδρά ικανοποιητικά.

Και το δεύτερο test covid-19 βγήκε αρνητικό. Η κατάσταση της υγείας του , και λόγω της ηλικίας του, κρίνεται σταθερά κρίσιμη. Συνεχίζεται ο παρακλινικός έλεγχος».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων