01/02/2022 01/02/2022 Στο πανέμορφο παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνος, όπου τελέσθηκε σήμερα, όπως και κάθε χρόνο, η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων Τρύφωνος και Αναστασίου του Ναυπλιέως, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, Γέροντας Γαβριήλ, είχε αναφερθεί πέρυσι σε ένα περιστατικό, που συνδέει το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και ιδαίτερα τον Αγιο...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2022 - 21:22

Ο Άγιος Ιάκωβος και η σχέση του με τον ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως

Διαδώστε:
Ο Άγιος Ιάκωβος και η σχέση του με τον ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως

Στο πανέμορφο παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνος, όπου τελέσθηκε σήμερα, όπως και κάθε χρόνο, η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Αγίων Τρύφωνος και Αναστασίου του Ναυπλιέως, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, Γέροντας Γαβριήλ, είχε αναφερθεί πέρυσι σε ένα περιστατικό, που συνδέει το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και ιδαίτερα τον Αγιο Ιάκωβο με την ανέγερση του Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Αναστασίου, στο Ναύπλιο, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1990:

Είχε έλθει προσκυνηματική εκδρομή ο μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος με ένα πούλμαν προσκυνητών.
Οταν έφευγαν, εκεί στο προαύλιο, έτρεξε ο μακαριστός Γέροντας Ιάκωβος και Αγιος Ιάκωβος, πλέον, και του λέει:
-Σεβασμιώτατε, Σεβασμιώτατε, πάρτε αυτά τα χρήματα (ήταν κάποιες χιλιάδες δραχμών, εκείνη την εποχή), για τον Ναό που σκέφτεστε να κάνετε!
Δεν το ήξερε κανένας, ότι ο Μητροπολίτης σκέφτονταν να θεμελιώσει Ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως…
Και αυτά τα χρήματα, τα οποία προσέφερε ο Αγιος Ιάκωβος, γίνανε, λέει, εκατομμύρια – ήταν μαγιά καλή – και κτίσθηκε ο περικαλλής Ναός στον παραλιακό δρόμο.
Και γι’ αυτό ο Μητροπολίτης κάλεσε την Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ, τον Γέροντα Κύριλλο, τον π.Δαυίδ, τον π.Νικόδημο κι εμένα και πήγαμε και ελάμπρυνε η παρουσία της Αγίας Κάρας τις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Ναό του Αγίου Αναστασίου.

Απόσπασμα απο το κήρυγμα του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, Γέροντος Γαβριήλ, μετά τη Θεία Λειτουργία, που μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου από το παρεκκλήσι της Μονής, αφιερωμένο στον Αγιο Τρύφωνα, την 1/2/2021.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων