11/11/2019 11/11/2019 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Βαϊνιάς Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.     Στη σύντομη...
11 Νοεμβρίου, 2019 - 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2019 - 19:53

Ο Άγιος Μηνάς ως φοβερός καβαλάρης στους δρόμους

Διαδώστε:
Ο Άγιος Μηνάς ως φοβερός καβαλάρης στους δρόμους

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Βαϊνιάς Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

 

 

Στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο, τα βασανιστήρια και στο μαρτύριο του τιμωμένου αγίου, σημειώνοντας ότι αν και Αιγύπτιος ο άγιος Μηνάς συνδέθηκε ιδιαίτερα με την Κρήτη, όπου κατά την παράδοση περιφερόταν ως καβαλάρης στους δρόμους του Μεγάλου Κάστρου την περίοδο της Τουρκοκρατίας για να προστατεύσει τους Χριστιανούς της πόλεως. Επίσης, σημείωσε την ιδιαίτερη σχέση που έχομε με τους Αγίους της Εκκλησίας μας και ότι μάς καλούν να τους μιμηθούμε στο ανδρείο φρόνημα, στην πίστη, στην ταπείνωση, στην αγάπη προς τον Χριστό και τους ανθρώπους. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους πλούσια την ευλογία και τις πρεσβείες του καρτεροψύχου και γενναίου μεγαλομάρτυρα της πίστεώς μας Αγίου Μηνά του Θαυματουργού, προστάτη αγίου της Ενορίας Βαϊνιάς.

 

 

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής και παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης και πολλοί πιστοί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων