08/07/2019 08/07/2019 “Από τους πολλούς τομείς που έχουν ανάγκη άμεσης ποιμαντικής φροντίδας, θα ήθελα να υπογραμμίσω τη διακονία της αγάπης προς τη νεολαία μας, την ενίσχυση της θεολογικής μας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και την ολοκλήρωση της ανέγερσης του Ιερού Ναού στο “Σημείο Μηδέν”. Αυτό είχε δηλώσει στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θέτοντας σαφώς...
08 Ιουλίου, 2019 - 9:26

Ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν- Το μεγάλο στοίχημα του Αρχιεπ. Αμερικής και της Ομογένειας

Διαδώστε:
Ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν- Το μεγάλο στοίχημα του Αρχιεπ. Αμερικής και της Ομογένειας

“Από τους πολλούς τομείς που έχουν ανάγκη άμεσης ποιμαντικής φροντίδας, θα ήθελα να υπογραμμίσω τη διακονία της αγάπης προς τη νεολαία μας, την ενίσχυση της θεολογικής μας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και την ολοκλήρωση της ανέγερσης του Ιερού Ναού στο “Σημείο Μηδέν”. Αυτό είχε δηλώσει στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θέτοντας σαφώς τις προτεραιότητές του και η επιταγή του ενός εκατ. δολαρίων από την AHEPA είναι απλώς μια επιβεβαίωση του κοινού στόχου ομογένειας και Εκκλησίας, για ολοκλήρωση του ναού.

Σε κάθε του συνέντευξη δεν παραλείπει να μιλήσει τον εμβληματικό αυτό ναό που καταστράφηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, την 11η Σεπτεμβρίου.

Επισημαίνει δε, ότι είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στα οικονομικά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των ευεργετών, “με πρώτο στόχο την ολοκλήρωση μέσα στον χρόνο, του Ορθόδοξου Ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero (Σημείο Μηδέν)”.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες κινήσεις στις οποίες προχώρησε αμέσως μετά την ενθρόνισή του ήταν ο διορισμός του πρωτοπρεσβύτερου πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου στο αξίωμα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι βασική αποστολή του πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου θα είναι ουσιαστικά το fund raising ,δηλαδή η συλλογή των απαραίτητων πόρων για την ενίσχυση του όλου έργου , κοινωνικού, φιλανθρωπικού και άλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ως εκ τούτου, ο πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος θα επιφορτιστεί και με το ιδιαίτερα δύσκολο έργο της συλλογής των πόρων για την ολοκλήρωση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Η AHEPA και το ένα εκατομμύριο δολάρια

Η AHEPA εκπλήρωσε στο ακέραιο τη δέσμευσή της για δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων ($1.000.000) για την ανοικοδόμηση του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παραδίδοντας το ποσό που απέμενε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στο 97ο Ετήσιο Συνέδριό της στο Σικάγο.

Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυκας την επιταγή παρέδωσαν ο απερχόμενος ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Τζορτζ Λούκας (George E. Loucas) και ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Νικόλαος Καρακώστας (Nicholas A. Karacostas), ο οποίος επίσης υπηρέτησε ως επικεφαλής της Εκστρατείας της AHEPA για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων