06/12/2020 06/12/2020 Με  διαφορετικό τρόπο φέτος, λιτά, λόγω των υγειονομικων διατάξεων και των θυρών κεκλεισμένων, εόρτασε ο φερώνυμος ιερός ναός την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού του Προστάτου και εφόρου της πόλεως της Ερετρίας και των απανταχού της γης ναυτιλομένων. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο  Πανηγυρικος Εσπερινός τον...
06 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:44
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2020 - 23:00

Ο Άγιος Νικόλαος της Ερέτριας γιόρτασε μονάχος

Διαδώστε:
Ο Άγιος Νικόλαος της Ερέτριας γιόρτασε μονάχος
Με  διαφορετικό τρόπο φέτος, λιτά, λόγω των υγειονομικων διατάξεων και των θυρών κεκλεισμένων, εόρτασε ο φερώνυμος ιερός ναός την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού του Προστάτου και εφόρου της πόλεως της Ερετρίας και των απανταχού της γης ναυτιλομένων.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο  Πανηγυρικος Εσπερινός τον οποίον ετέλεσε ο εφημέριος του ιερού ναού Πρωτοπρ Θεοφάνης Παπαγεωργίου με τους ιεροψάλτες, δίχως την συμμετοχή άλλων φυσικών προσώπων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής κεκλεισμένων των θυρών τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του εφημέριου του ιερού ναού και των ιεροψαλτών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αναγνώσθηκε απο τον εφημέριο του ιερού ναού η ευχή για την λοιμική νόσο του κορωνοϊού υπέρ καταπαύσεως της πανδημίας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων